Dondurmalar hansı yağdan hazırlanır? - GİZLİ TƏHLÜKƏ
Tarix: 13-05-2022 | Saat: 09:49
Bölmə:Karusel / Maraqlı / M2 | çapa göndər
2278 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 13-05-2022 | Saat: 09:49
Bölmə:Karusel / Maraqlı / M2 | çapa göndər

Bəzi vicdansız istehsalçılar dondurmaya sağlamlıq üçün təhlükəli olan maddələr əlavə edirlər. Məsələn, heç bir faydası olmasa da, dondurmaya yağlılığı artırmaq üçün palma yağı əlavə olunur.
Bu barədə "Gazeta.ru”ya diyetoloq, tibb elmləri doktoru Mixail Qinzburq danışıb.
Həkim etiketə diqqət etməyi tövsiyə edib və bildirib ki, məhsul bitki kremindən və ya süd yağının analoqundan hazırlanırsa, başqa bir markaya üstünlük vermək daha yaxşıdır.
"Belə adlar altında palma yağı gizlədilir, qida rasionumuza trans yağları gətirir, bu, orqanizmdə iltihabi proseslərin inkişafını sürətləndirir və ateroskleroza səbəb ola bilər. Dondurmada belə yağların və şəkərin birləşməsi çox təhlükəli qarışıqdır”, - diyetoloq xəbərdarlıq edib.
Onun fikrincə, dondurulmuş meyvə-tərəvəz şirələrini dadlandırıcı əlavə edilmədən almaq daha yaxşıdır.
Digər xəbərlər
21-01-2020, 16:03
“TikTok” istifadəçilərinə BƏD XƏBƏR – VİDEO
26-06-2015, 23:00
Miller: Azərbaycan “Qazprom”dan qaz tədarükünü başlamağı xahiş ebib
17-11-2017, 16:02
Lavrovun Azərbaycana gələcəyi tarix MƏLUM OLDU
17-04-2018, 17:02
“Maşın” şou nə vaxt başlayacaq?-Açıqlama
10-02-2020, 17:53
İdmançı efirdə 47 yaşlı qadına elçi düşdü - VİDEO
3-06-2017, 16:18
Diqqət: zəhərlənməmək üçün bunları yeməyin
8-11-2019, 14:57
Zaxarovadan Qarabağ AÇIQLAMASI