Naxçıvan Muxtar Respublikası
9 - 14°
- 5 - 10°
Qazax, Gəncə, Goranboy, Tər-Tər, Ağdam, Füzuli, Cəbrayıl
9 - 14°
0 - 5°
Mərkəzi-Aran
9 - 4
0 - 5
Masallı, Yardımlı, Lerik, Lənkəran, Astara
7-11°
0-3°
Bakıda və Abşeron yarımadasında
8-10°
2-4°
Bu qidalara diqqət - Böyrək daşına səbəb olur
Tarix: 31-10-2023 | Saat: 09:43
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər



Bəzi qidalar böyrək daşının yaranmasına səbəb olur.

Qara çay, qəhvə, alkoqol, çuğundur, soya, şokolad, kakao, quru əncir, qara istiot, fındıq, cəfəri, ispanaq, çiyələk, böyürtkən kimi qidalar yüksək miqdarda oksalat tərkiblidir.

Eyni zamanda, kola və qazlı içkilər fosfat tərkibli olduğu üçün daşın yaranmasına səbəb olur.

Limon və zeytun yağından hazırlanan qarışımlar böyrək daşı müalicəsində istifadə edilir. Limondaki sitrik asid sayəsində kalsium qaynaqlı böyrək daşlarını asanlıqla düşürə bilərsiniz.

Alma sirkəsi və bal ilə hazırlanan qarışımlar da böyrək daşlarını atmağa kömək edir.





Xəbəri paylaş

2238 dəfə oxunub.

Digər xəbərlər
1-05-2016, 12:29 Sabah da yağış yağacaq

bütün xəbərlər
____ Instagram ___