Plastik qablardakı turşular təhlükəlidir - VİDEO
Tarix: 02-11-2016 | Saat: 21:52
Bölmə:Karusel / Maraqlı / Xəbəraz TV | çapa göndər
Ev şəraitində hazırlanan turşular bazarlarda satışa çıxarılır, özü də plastik qablarda...
Keyfiyyətli dedikləri turşu plastik qabdadır. Bu ikiqat təhlükəlidir. Çünki plastik qabların tərkibində zəhərli kimyəvi elementlər olur. Bu elementlər sirkə ilə reaksiyaya girəndə riskli tərkib yaranır.
Turşu plastik qabda, üstü açıq satılmamalıdır. Əllərə əlcək geyinilməlidir. Turşuya qoyulacaq tərəvəzlər təzə olmalı və təmiz yuyulmalıdır. Çünki zəhərlənməyə səbəb olan botulizm çöpləri xarab, kifli və natəmiz ərzaqlarda olur. Həmin mikroblar qapalı şəraitə düşən zaman çoxalır, nəticədə qış vaxtı turşu bankasından yediyiniz belə mikroblu tərəvəzlər dərhal ölümcül zəhərə çevrilə bilir.
Respublika Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzinin qidalanma şöbəsinin müdiri İmran Abdullayev deyir ki, evdə hazırlanan turşular mütləq bazarlardakı baytarlıq laboratoriyalarında yoxlanandan sonra satışa çıxarılmalıdır.
Getdiyimiz bazardakı baytarlıq-sanitariya-ekspertiza laboratoriyasına da baş çəkdik, amma orda heç kim yox idi.
Sonda xatırladaq ki, bazarlardan alınan turşularda zəhərlənmə halı baş verərsə, burda məsuliyyəti bazarın sahibi, baytarlıq labaratoriyası və satıcı daşıyır.
"Xəbəraz.az " "Xəzər Xəbər"ə istinadən mövzu ilə bağlı daha ətraflı videomaterialı təqdim edir.
Xəbəri paylaş
7128 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 02-11-2016 | Saat: 21:52
Bölmə:Karusel / Maraqlı / Xəbəraz TV | çapa göndər
Ev şəraitində hazırlanan turşular bazarlarda satışa çıxarılır, özü də plastik qablarda...
Keyfiyyətli dedikləri turşu plastik qabdadır. Bu ikiqat təhlükəlidir. Çünki plastik qabların tərkibində zəhərli kimyəvi elementlər olur. Bu elementlər sirkə ilə reaksiyaya girəndə riskli tərkib yaranır.
Turşu plastik qabda, üstü açıq satılmamalıdır. Əllərə əlcək geyinilməlidir. Turşuya qoyulacaq tərəvəzlər təzə olmalı və təmiz yuyulmalıdır. Çünki zəhərlənməyə səbəb olan botulizm çöpləri xarab, kifli və natəmiz ərzaqlarda olur. Həmin mikroblar qapalı şəraitə düşən zaman çoxalır, nəticədə qış vaxtı turşu bankasından yediyiniz belə mikroblu tərəvəzlər dərhal ölümcül zəhərə çevrilə bilir.
Respublika Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzinin qidalanma şöbəsinin müdiri İmran Abdullayev deyir ki, evdə hazırlanan turşular mütləq bazarlardakı baytarlıq laboratoriyalarında yoxlanandan sonra satışa çıxarılmalıdır.
Getdiyimiz bazardakı baytarlıq-sanitariya-ekspertiza laboratoriyasına da baş çəkdik, amma orda heç kim yox idi.
Sonda xatırladaq ki, bazarlardan alınan turşularda zəhərlənmə halı baş verərsə, burda məsuliyyəti bazarın sahibi, baytarlıq labaratoriyası və satıcı daşıyır.
"Xəbəraz.az " "Xəzər Xəbər"ə istinadən mövzu ilə bağlı daha ətraflı videomaterialı təqdim edir.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
29-03-2017, 23:25
Velosipedə mühərrik quraşdırıb: 1 litr benzinlə 40 km. yol gedir - VİDEO
10-09-2015, 17:16
Nizami Hacıyev: "Eyni köynəklə 9 oyun keçirmişik."
3-09-2015, 17:28
Qarpız satan azərbaycanlı internetin ulduzu oldu - FOTO
11-10-2016, 10:56
Masazırda ər arvadını dəmir parçası ilə öldürdü
18-12-2018, 17:25
“Azərbaycanın Dövlət Himni yenidən aranjiman olunacaq” - Deputat
22-04-2015, 12:38
İlham Əliyev Wizz Air-i Azərbaycana qaytardı
10-11-2016, 11:40
İnterpolun rəhbərliyinə rus general gətirildi
25-08-2015, 22:02
İŞİD 2 min il tarixi olan məbədi belə yerlə-yeksan etdi - FOTO
1-08-2020, 12:32
Nazir müavini işdən çıxarıldı – YENİ TƏYİNAT
5-11-2017, 12:24
Şəkidə 43 yaşlı kişinin meyiti dostunun evində tapıldı