Diqqət: Çayı belə dəmləməyin! Xərçəng yaradır
Tarix: 07-05-2021 | Saat: 20:44
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Xəbəri paylaş
3408 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 07-05-2021 | Saat: 20:44
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Gündəlik həyatda ən çox qəbul etdiyimiz içkilərdən biri olan çayın faydaları ilə yanaşı zərərləri də var.
Alimlər çayın müxtəlif qatqı maddələri ilə zənginləşdirildiyini, bu maddələrin isə sağlamlığa ciddi ziyan vurduğunu bildirirlər.
Lakin əsas məsələ çayın növü və tərkibi olmaqla yanaşı, həm də onun necə dəmlənməsidir.
Xalq arasında eşitdiyimiz “Çayı qaynatmazlar” sözü öz təsdiqini tapıb. Belə ki, qaynar su töküldükdən sonra alovun üstünə qoyulan və qaynadılan çay “xərçəng” riskini çoxaldır. Dadı ilə də normal dəmlənmiş çaydan olduqca fərqlənən qaynadılmış çaydan bacardığınız qədər uzaq olmağınız tövsiyə edilir.
Həmçinin, çay dəmləmək üçün istifadə edilən suyun temperaturuna da diqqət etmək lazımdır.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
16-05-2020, 13:30
ADU-da online tədbir keçirildi
6-05-2016, 16:31
Kerri və Lavrov rekorda imza atdı
10-07-2017, 11:08
Azərbaycanlı gəlin namizəd Naz - Ağaoğlu ilə bir arada
28-11-2015, 00:09
Rozanın "Youtube" kanalına hücum edildi:"Aygündən şübhələndim"
10-12-2015, 18:22
Azərbaycanla Çin arasında sənədlər imzalandı
11-01-2016, 10:44
"Heç vaxt lüt şəkillər çəkdirmərəm" - fotolar
6-02-2023, 11:18
Türkiyədə dəhşətli zəlzələ: ölənlərin sayı 284-ə çatıb, 2323 nəfər yaralanıb - YENİLƏNİB
15-01-2017, 12:07
Bakıda sərnişin avtobusu zəncirvari qəza törətdi – 4 avtomobil əzildi
13-02-2017, 14:38
Paulo Dibala qərarını verdi