Diqqət: Çayı belə dəmləməyin! Xərçəng yaradır
Tarix: 07-05-2021 | Saat: 20:44
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Xəbəri paylaş
3398 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 07-05-2021 | Saat: 20:44
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Gündəlik həyatda ən çox qəbul etdiyimiz içkilərdən biri olan çayın faydaları ilə yanaşı zərərləri də var.
Alimlər çayın müxtəlif qatqı maddələri ilə zənginləşdirildiyini, bu maddələrin isə sağlamlığa ciddi ziyan vurduğunu bildirirlər.
Lakin əsas məsələ çayın növü və tərkibi olmaqla yanaşı, həm də onun necə dəmlənməsidir.
Xalq arasında eşitdiyimiz “Çayı qaynatmazlar” sözü öz təsdiqini tapıb. Belə ki, qaynar su töküldükdən sonra alovun üstünə qoyulan və qaynadılan çay “xərçəng” riskini çoxaldır. Dadı ilə də normal dəmlənmiş çaydan olduqca fərqlənən qaynadılmış çaydan bacardığınız qədər uzaq olmağınız tövsiyə edilir.
Həmçinin, çay dəmləmək üçün istifadə edilən suyun temperaturuna da diqqət etmək lazımdır.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
18-08-2020, 11:55
"Bandotdel"dən ƏMƏLİYYAT: Saxlanılanlar var - VİDEO
27-08-2015, 20:53
Məşhur müğənni saçların dibindən kəsdirdi - FOTO
22-11-2015, 13:01
Mədət Quliyev: Xalqımız hər zaman MTN-ə inanıb
27-05-2019, 11:23
Ramazan ayının 22-ci gününün DUASI
3-08-2015, 21:55
Bakıda ikimərtəbəli yaşayış evi yandı - FHN
17-04-2015, 16:02
Bakı Turizm Peşə Məktəbinin direktoru dünyasını dəyişdi
24-01-2017, 20:05
Məcburi köçkünlərə aylıq müavinətin ÖDƏNİLMƏSİ QAYDASI
11-11-2016, 16:13
QİÇS-in qanda olub-olmadığını artıq fləş kartla yoxlamaq olacaq