Bəh-bəhlə yediyimiz aşın ZİYANLARI
Tarix: 24-03-2017 | Saat: 17:36
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Düyü çox faydalı dietik məhsul sayılır. Lakin bunu bütün düyü növlərinə şamil etmək düzgün deyil.
"Xəbəraz.az " saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, aş bişirəndə istifadə etdiyimiz ağ cilalanmış düyünün (biz ona "uzun düyü" deyirik) əksinə xeyirdən çox ziyanları var.
Uzun düyünün istehsalı zamanı o, bütün qişalardan təmizlənir. Hansı ki, bu qişalar düyünün əsas faydalı hissəsidir. Onların tərkibinə qidalı liflər, maqnezium, B qrupu vitaminləri daxildir. Emaldan sonra bizə faktiki olaraq yalnız karbohidratlar qalır.
Harvard İctimai Qidalanma Məktəbinin (Harvard School of Public Health) alimləri araşdırmalar zamanı 2-ci tip şəkərli diabetlə ağ cilalanmış düyünün istehlakı arasında əlaqə aşkar edib. Məlum olub ki, yüksək glikemik indeksə malik olan ağ cilalanmış düyünün tez-tez istehlakı şəkər xəstəliyinin riskini artırır.
Nəzərə almaq lazımdır ki, burada söhbət belə düyünü həftədə bir neçə dəfə istehlak edən insanlardan gedir. Əgər siz uzun düyüdən hazırlanmış aşı yalnız bayramlarda və özəl günlərdə istehlak edirsinizsə, burada böyük təhlükə yoxdur.
Xəbəri paylaş
6648 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 24-03-2017 | Saat: 17:36
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Düyü çox faydalı dietik məhsul sayılır. Lakin bunu bütün düyü növlərinə şamil etmək düzgün deyil.
"Xəbəraz.az " saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, aş bişirəndə istifadə etdiyimiz ağ cilalanmış düyünün (biz ona "uzun düyü" deyirik) əksinə xeyirdən çox ziyanları var.
Uzun düyünün istehsalı zamanı o, bütün qişalardan təmizlənir. Hansı ki, bu qişalar düyünün əsas faydalı hissəsidir. Onların tərkibinə qidalı liflər, maqnezium, B qrupu vitaminləri daxildir. Emaldan sonra bizə faktiki olaraq yalnız karbohidratlar qalır.
Harvard İctimai Qidalanma Məktəbinin (Harvard School of Public Health) alimləri araşdırmalar zamanı 2-ci tip şəkərli diabetlə ağ cilalanmış düyünün istehlakı arasında əlaqə aşkar edib. Məlum olub ki, yüksək glikemik indeksə malik olan ağ cilalanmış düyünün tez-tez istehlakı şəkər xəstəliyinin riskini artırır.
Nəzərə almaq lazımdır ki, burada söhbət belə düyünü həftədə bir neçə dəfə istehlak edən insanlardan gedir. Əgər siz uzun düyüdən hazırlanmış aşı yalnız bayramlarda və özəl günlərdə istehlak edirsinizsə, burada böyük təhlükə yoxdur.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
24-03-2022, 12:37
Suyu ilıq içməyin orqanizmə 7 faydası
25-07-2016, 10:19
Avtobus 6 avtomobilin üstündən keçdi - VİDEO
30-03-2023, 10:25
Bakıda 64 yaşlı kişi arvadını qonşusu ilə xəyanət edərkən tutdu: Yataq otağında DƏHŞƏT - FOTO
28-09-2017, 10:46
Azərbaycan, Gürcüstan və Türkiyə rəsmiləri Bakı-Tbilisi-Qars dəmir yolu bağlantısının icra vəziyyəti ilə tanış olublar.
9-07-2019, 13:21
“Şou yaratmaq istəyirlər” - Oktay Əsədov
7-11-2017, 13:39
11 noyabra hazırlaşın: MÖCÜZƏ BAŞ VERƏCƏK
17-07-2015, 12:32
Qaxda gecə gəzintisinə çıxan kişini ilan vurdu
28-11-2018, 13:09
Bu gün iki şəhərdə su olmayacaq
23-05-2017, 12:22
Ekstrasens Məlahət tapıldı və elə şeylər dedi ki...