Bəh-bəhlə yediyimiz aşın ZİYANLARI
Tarix: 24-03-2017 | Saat: 17:36
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Düyü çox faydalı dietik məhsul sayılır. Lakin bunu bütün düyü növlərinə şamil etmək düzgün deyil.
"Xəbəraz.az " saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, aş bişirəndə istifadə etdiyimiz ağ cilalanmış düyünün (biz ona "uzun düyü" deyirik) əksinə xeyirdən çox ziyanları var.
Uzun düyünün istehsalı zamanı o, bütün qişalardan təmizlənir. Hansı ki, bu qişalar düyünün əsas faydalı hissəsidir. Onların tərkibinə qidalı liflər, maqnezium, B qrupu vitaminləri daxildir. Emaldan sonra bizə faktiki olaraq yalnız karbohidratlar qalır.
Harvard İctimai Qidalanma Məktəbinin (Harvard School of Public Health) alimləri araşdırmalar zamanı 2-ci tip şəkərli diabetlə ağ cilalanmış düyünün istehlakı arasında əlaqə aşkar edib. Məlum olub ki, yüksək glikemik indeksə malik olan ağ cilalanmış düyünün tez-tez istehlakı şəkər xəstəliyinin riskini artırır.
Nəzərə almaq lazımdır ki, burada söhbət belə düyünü həftədə bir neçə dəfə istehlak edən insanlardan gedir. Əgər siz uzun düyüdən hazırlanmış aşı yalnız bayramlarda və özəl günlərdə istehlak edirsinizsə, burada böyük təhlükə yoxdur.
Xəbəri paylaş
6628 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 24-03-2017 | Saat: 17:36
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Düyü çox faydalı dietik məhsul sayılır. Lakin bunu bütün düyü növlərinə şamil etmək düzgün deyil.
"Xəbəraz.az " saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, aş bişirəndə istifadə etdiyimiz ağ cilalanmış düyünün (biz ona "uzun düyü" deyirik) əksinə xeyirdən çox ziyanları var.
Uzun düyünün istehsalı zamanı o, bütün qişalardan təmizlənir. Hansı ki, bu qişalar düyünün əsas faydalı hissəsidir. Onların tərkibinə qidalı liflər, maqnezium, B qrupu vitaminləri daxildir. Emaldan sonra bizə faktiki olaraq yalnız karbohidratlar qalır.
Harvard İctimai Qidalanma Məktəbinin (Harvard School of Public Health) alimləri araşdırmalar zamanı 2-ci tip şəkərli diabetlə ağ cilalanmış düyünün istehlakı arasında əlaqə aşkar edib. Məlum olub ki, yüksək glikemik indeksə malik olan ağ cilalanmış düyünün tez-tez istehlakı şəkər xəstəliyinin riskini artırır.
Nəzərə almaq lazımdır ki, burada söhbət belə düyünü həftədə bir neçə dəfə istehlak edən insanlardan gedir. Əgər siz uzun düyüdən hazırlanmış aşı yalnız bayramlarda və özəl günlərdə istehlak edirsinizsə, burada böyük təhlükə yoxdur.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
10-06-2015, 21:41
Ulduz futbolçunun atası vergidən yayınmaqda ittiham olunur
27-06-2015, 16:45
FHN rəhbəri qəbula hazırlaşır
1-07-2015, 00:39
Rejissor Zöhrab Ağayev: "Düzdür elələri var ki, Aygün Kazımovaya nankor çıxıblar..."
9-02-2018, 11:47
Vəkillik imtahanı ilə bağlı statistik məlumatları açıqlandı
16-04-2016, 20:56
Hadisə geyimi ilə bağlı ittihamlara cavab verdi - VİDEO
14-06-2016, 11:32
Daha bir ana həkim terrorunun qurbanı oldu
21-06-2015, 16:31
Bu maddəni qəbul edənlər şeytana çevrilirlər
10-08-2015, 12:35
Namiq Qaraçuxurlunun səsi batıb