"Zürafə" tortu
Tarix: 01-04-2015 | Saat: 21:26
Bölmə:Karusel / Qadınlar / M2 | çapa göndər
Tərkibi:
3/4 st. süd
3/4 st. 35%-li qaymaq
300 q peçenye
70-100 q kərə yağı
100 q (20-30 ədəd) marşmellou
300 q südlü şokolad
2 yumurta
0,5 ç.q. vanil cövhəri
Peçenyeni blenderdə xırdalayın. Ərinmiş yağ əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın.
Kənarı açılan, 21 sm diametrli formanı kərə yağı ilə yağlayın. Peçenye kütləsini içinə döşəyib kənarlarını divar boyu qaldırın. Əlinizlə basın. 160 dərəcə qızdırılmış sobada 10 dəqiqə bişirin (qızarmalıdır).
Südlü (olmasa, tünd) şokoladı xırdalayın.
Qazana südlə qaymağı tökün, daim qarışdıraraq orta itilikli odda qızdırın, amma qaynamasın. Ocaqdan götürüb xırdaladığınız şokoladı əlavə edin, əriyənədək qarışdırın.
Vanil əlavə edin.
Yumurtaları çalın, şokoladlı kütləyə əlavə edib, dərhal da sürətlə qarışdırın, mikserlə eynicinsli kütlə alınanadək çalın.
Bu şokoladlı kütləni korjun üzərinə tökün, sobada 15-20 dəqiqə (şokoladlı krem bərkiyənədək) bişirin.
Hazır və hələlik qaynar tortun üzərinə yarıya bölünmüş marşmellouları düzün.
180 dərəcə qızdırılmış sobanın üst gözündə 1-2 dəqiqə bişirin. Fikir verin ki, zefir (marşmellou) azacıq qızarsın, çox lazım deyil
Xəbəri paylaş
8898 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 01-04-2015 | Saat: 21:26
Bölmə:Karusel / Qadınlar / M2 | çapa göndər
Tərkibi:
3/4 st. süd
3/4 st. 35%-li qaymaq
300 q peçenye
70-100 q kərə yağı
100 q (20-30 ədəd) marşmellou
300 q südlü şokolad
2 yumurta
0,5 ç.q. vanil cövhəri
Peçenyeni blenderdə xırdalayın. Ərinmiş yağ əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın.
Kənarı açılan, 21 sm diametrli formanı kərə yağı ilə yağlayın. Peçenye kütləsini içinə döşəyib kənarlarını divar boyu qaldırın. Əlinizlə basın. 160 dərəcə qızdırılmış sobada 10 dəqiqə bişirin (qızarmalıdır).
Südlü (olmasa, tünd) şokoladı xırdalayın.
Qazana südlə qaymağı tökün, daim qarışdıraraq orta itilikli odda qızdırın, amma qaynamasın. Ocaqdan götürüb xırdaladığınız şokoladı əlavə edin, əriyənədək qarışdırın.
Vanil əlavə edin.
Yumurtaları çalın, şokoladlı kütləyə əlavə edib, dərhal da sürətlə qarışdırın, mikserlə eynicinsli kütlə alınanadək çalın.
Bu şokoladlı kütləni korjun üzərinə tökün, sobada 15-20 dəqiqə (şokoladlı krem bərkiyənədək) bişirin.
Hazır və hələlik qaynar tortun üzərinə yarıya bölünmüş marşmellouları düzün.
180 dərəcə qızdırılmış sobanın üst gözündə 1-2 dəqiqə bişirin. Fikir verin ki, zefir (marşmellou) azacıq qızarsın, çox lazım deyil
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
5-01-2019, 18:10
Sobaya neft tökən qadın yanaraq can verdi-Zabratda
16-05-2021, 13:56
Görün bizə necə dönər satırdılar - Vaxtında müdaxilə olundu
4-03-2016, 15:25
Validə Abbasova milyonluq avtomobillərin əhatəsində (FOTO)
24-10-2023, 18:13
Tanınmış həkim qəzaya düşdü - Vəziyyəti ağırdır
26-02-2016, 10:49
Bakıda şagirdlər bir-birini bıçaqladılar
22-01-2021, 11:51
"LİDER- N " MTK başqanı Nazim bəy, podratçı Anar Namazovu intihar həddinə çatdırır.
3-01-2018, 12:19
İstanbulda daha bir mafiya hesablaşması
4-03-2017, 12:15
Bakıda FACİƏVİ OLAY - Ev sahibi mənzil qarışıq yandı