Soğanı bu formada istifadə etmək xərçəngə səbəb olur - XƏBƏRDARLIQ
Tarix: 22-09-2023 | Saat: 11:00
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Xəbəri paylaş
3608 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 22-09-2023 | Saat: 11:00
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Açıqlamaları və sağlam həyat tövsiyələri ilə tanınan türkiyəli professor Canan Karatay bu dəfə soğanın istifadəsi barədə danışıb.
Canan Karatay soğan istehlakında edilən səhvin xərçəngə səbəb ola biləcək ciddi zərərlərə səbəb ola biləcəyinə diqqət çəkərək, soğanın düzgün istehlakı ilə bağlı maraqlı məlumatlar verib.
Canan Karatayın verdiyi açıqlamalara görə, soğan istehlakında edilən səhv soğanın qızardılmasıdır. Soğanı qovuraraq istehlak etmək tərkibindəki sağlam komponentlərin məhv olmasına səbəb olur. Canan Karatay soğanın heç vaxt qızardılmaması lazım olduğunu vurğulayıb.
Soğanların qızardılması və istehlakı təkcə onların sağlam komponentlərinin və antibiotik xüsusiyyətlərinin itirilməsinə səbəb olmur. Eyni zamanda qızartma ilə istehlak edilən soğanda kanserogen maddə əmələ gəlməsi müşahidə edilir. Kanserogen olan soğan istehlakı orqanizmdə xərçəngə tutulma riskini xeyli artırır.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
16-08-2020, 14:02
Məşhur repçi küçəyə pul səpdi - VİDEO
4-11-2019, 01:19
Azərbaycan gimnastları tarixi uğura imza atıblar
30-03-2016, 10:30
Azərbaycanda hamilələr üçün real təhlükə
20-11-2022, 13:14
Bakıda “Qara cümə” fırıldağı: Sizi də belə aldadırlar?
3-04-2016, 23:04
Hər zaman qardaş Azərbaycanın yanındayıq
17-09-2019, 13:12
Həkim dedi ki, balanın 5 ay ömrü qalıb" - Zöhrə Abdullayeva (VİDEO)
13-10-2015, 20:03
“Azəryolservis” fəhlələrin tələblərinə münasibət bildirdi