Naxçıvan Muxtar Respublikası
9 - 14°
- 5 - 10°
Qazax, Gəncə, Goranboy, Tər-Tər, Ağdam, Füzuli, Cəbrayıl
9 - 14°
0 - 5°
Mərkəzi-Aran
9 - 4
0 - 5
Masallı, Yardımlı, Lerik, Lənkəran, Astara
7-11°
0-3°
Bakıda və Abşeron yarımadasında
8-10°
2-4°
Mal ətini 4 gündən artıq soyuducuda saxlamaq olmaz? – Sirkə, sarımsaq qatmısızsa...
Tarix: 23-08-2023 | Saat: 16:45
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər

Ət qiymətli qida məhsuludur, B qrupunun vitaminləri, dəmir, kalium, fosfor, maqnezium və bir sıra digər faydalı mikro və makro elementlərin mənbəyidir. Həm də böyüklər və uşaqlarda əzələ toxumasının formalaşması üçün zəruri olan çoxlu heyvan zülalını ehtiva edir. Ət yeməkləri uzun müddət doyurur, enerji verir.

Ətin tez xarab olan məhsullar kateqoriyasına aid olduğunu xatırlamaq lazımdır. Yalnız qurudulmuş formada və ya donmuş halda ət bir neçə aya qədər keyfiyyətini itirmədən qala bilər.


Mal əti yeməkləri bir çox ət yeyənlərin qastronomik sevimlisidir. Mal əti biftekləri, mal əti stroqanofu, barbekü - bütün bunları evdə asanlıqla bişirmək olar. Bununla belə, unutmayın ki, mayonezdə marinadlanmış əti 3 gündən çox olmayaraq standart temperaturda soyuducuda saxlanması lazımdır. Kefir əlavə edərkən turşu müddəti 2 günə endirilir. Soğan, sirkə, sarımsaq, qırmızı və qara acı bibərlə marinatlanmış mal əti 4 gün soyuducuda saxlanıla bilər.

Mal ətinin emalı növünün soyuducuda saxlama müddətləri belə sıralanır;

Soyudulmuş - 5 gündən çox deyil

Qaynadılmış (bulyonda)- 2 günə qədər

Qızardılmış - 2 günə qədər

Bişmiş - 3 günə qədər



Xəbəri paylaş

2478 dəfə oxunub.

Digər xəbərlər
bütün xəbərlər
____ Instagram ___