Yapon dietası ilə arıqlamaq
Tarix: 11-03-2017 | Saat: 20:41
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Yaponların öz sağlamlıqlarının qeydinə necə qaldıqları bütün dünyaya məlumdur.Onlar köklükdən xoşlanmırlar.Amma,bunu xüsusi dieta saxlayaraq yox,özlərinin tərtib etdikləri menyu vasitəsilə edirlər.Menyunun məqsədi isə sağlam və faydalı qidalarla qidalanaraq arıqlamaqdan ibarətdir.Uzun illər yaponlar bunu sirr kimi saxlamış və dütün dünyadan gizlətmişlər.
"Xəbəraz.az "immunitet.az-a istinadən bildirir ki, yapon dietasının menyusu əsasən meyvələrdən ibarət ola bilir.Bu səbəbdən də b u menyu effektiv yolla arıqlamağa yardım edir.Yaponların mətbəxi çox rəngarəngdir.Bu dietanın 5 əsas prinsipi var və bu prinsip aşağıdakılardan ibarətdir.
* Bişmiş qidalardan az istifadə etmək.Nə qədər çiy meyvə və tərəvəzlərdən istifadə edilərsə bir o qədər yaxşı olar.
* Yaponlar yeni tərəvəzlərin yeyilməsini daha məqsədəuyğun satırlar.Onlar dərildikdən 2-3 gündən artıq saxlanılan tərəvəzlərin yeyilməsini məsləhət bilmirlər.Onların inancına görən bu müddətdən sonra yeyilən tərəvəzlərin orqanizm faydası olmur.
* Yaponların menyusunda eyni qidadan istifadə etməklə dieta saxlamaq yoxdur.Belə ki,onlar qidanın tərkibində qarışımın çox olmasını orqanizm üçün çox faydalı hesab edirlər.
* Yaponlar aktiv surətdə arıqlamaq və maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmaq üçün hər gün ən az 1 litr su və 1 litr yaşıl çay içməyi məqsədəuyğun sayır.
* Nə yediyindən asılı olmayaraq idmanla məşğul olmaq arıqlamaq istəyən yaponların əsas məşğuliyyətidir.
Yapon dieti
Birinci gün 300 qram buğda bişmiş balıq və gün ərzində istənilən qədər cəfəri,ispanaq,pomidor və zeytundan ibarətdir.
İkinci günün dietası tərəvəzlərin qəbulu ilə əlaqədardır.Brokkli kələmi,yerkökü,xiyar,keşniş və şüyüddən gün boyu istənilən qədər qəbul etmək mümkündür.
Üçüncü günün dietsı 300 qram bişirilmiş düyünün gün ərzində bir-neçə hissəyə bölünərək yeyilməsindən ibarətdir.İstənilən vaxt müxtəlif meyvələrlə qatıq yemək olar.
Dördüncü gün meyvə günü elan edilir və ən çox alma,portağal və qreypfurt olmaqla digər meyvələr də yeyilir.
Beşinci günün dietası müxtəlif paxlalı bitkilərdən ibarətdir.Bu gün brokkli kələmi,bibər,ispanaq,keşniş və bişirilmiş quru lobyadan ibarət olur.
Altıncı gün şorba günü kimi qeyd olunur.Bu gün zeytun yağında müxtəlif tərəvəzlərdən bişirilmiş şorba bişirilir və gündə bir-neçə dəfə yeyilir.
Yeddinci gün yaponlar dietanı pozurlar. Onlar bişirilmiş ət və müxtəlif qidalardan istifadə edirlər.
Yaponlar yuxarıda yazılan dietaya əməl edən zaman günün istənilə saatında su və ya yaşıl çay içir və idmanla məşğul olurlar.
Xəbəri paylaş
1 1208 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 11-03-2017 | Saat: 20:41
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Yaponların öz sağlamlıqlarının qeydinə necə qaldıqları bütün dünyaya məlumdur.Onlar köklükdən xoşlanmırlar.Amma,bunu xüsusi dieta saxlayaraq yox,özlərinin tərtib etdikləri menyu vasitəsilə edirlər.Menyunun məqsədi isə sağlam və faydalı qidalarla qidalanaraq arıqlamaqdan ibarətdir.Uzun illər yaponlar bunu sirr kimi saxlamış və dütün dünyadan gizlətmişlər.
"Xəbəraz.az "immunitet.az-a istinadən bildirir ki, yapon dietasının menyusu əsasən meyvələrdən ibarət ola bilir.Bu səbəbdən də b u menyu effektiv yolla arıqlamağa yardım edir.Yaponların mətbəxi çox rəngarəngdir.Bu dietanın 5 əsas prinsipi var və bu prinsip aşağıdakılardan ibarətdir.
* Bişmiş qidalardan az istifadə etmək.Nə qədər çiy meyvə və tərəvəzlərdən istifadə edilərsə bir o qədər yaxşı olar.
* Yaponlar yeni tərəvəzlərin yeyilməsini daha məqsədəuyğun satırlar.Onlar dərildikdən 2-3 gündən artıq saxlanılan tərəvəzlərin yeyilməsini məsləhət bilmirlər.Onların inancına görən bu müddətdən sonra yeyilən tərəvəzlərin orqanizm faydası olmur.
* Yaponların menyusunda eyni qidadan istifadə etməklə dieta saxlamaq yoxdur.Belə ki,onlar qidanın tərkibində qarışımın çox olmasını orqanizm üçün çox faydalı hesab edirlər.
* Yaponlar aktiv surətdə arıqlamaq və maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmaq üçün hər gün ən az 1 litr su və 1 litr yaşıl çay içməyi məqsədəuyğun sayır.
* Nə yediyindən asılı olmayaraq idmanla məşğul olmaq arıqlamaq istəyən yaponların əsas məşğuliyyətidir.
Yapon dieti
Birinci gün 300 qram buğda bişmiş balıq və gün ərzində istənilən qədər cəfəri,ispanaq,pomidor və zeytundan ibarətdir.
İkinci günün dietası tərəvəzlərin qəbulu ilə əlaqədardır.Brokkli kələmi,yerkökü,xiyar,keşniş və şüyüddən gün boyu istənilən qədər qəbul etmək mümkündür.
Üçüncü günün dietsı 300 qram bişirilmiş düyünün gün ərzində bir-neçə hissəyə bölünərək yeyilməsindən ibarətdir.İstənilən vaxt müxtəlif meyvələrlə qatıq yemək olar.
Dördüncü gün meyvə günü elan edilir və ən çox alma,portağal və qreypfurt olmaqla digər meyvələr də yeyilir.
Beşinci günün dietası müxtəlif paxlalı bitkilərdən ibarətdir.Bu gün brokkli kələmi,bibər,ispanaq,keşniş və bişirilmiş quru lobyadan ibarət olur.
Altıncı gün şorba günü kimi qeyd olunur.Bu gün zeytun yağında müxtəlif tərəvəzlərdən bişirilmiş şorba bişirilir və gündə bir-neçə dəfə yeyilir.
Yeddinci gün yaponlar dietanı pozurlar. Onlar bişirilmiş ət və müxtəlif qidalardan istifadə edirlər.
Yaponlar yuxarıda yazılan dietaya əməl edən zaman günün istənilə saatında su və ya yaşıl çay içir və idmanla məşğul olurlar.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
14-02-2016, 21:39
Tovuzda 2 kiloqramlıq limon yetişdirilir - Foto
2-07-2018, 11:58
Üzeyir Mehdizadənin gəlinsiz toyundan FOTOLAR
27-04-2015, 18:30
Nazarbayev prezident seçildiyinə görə üzr istədi...
21-06-2015, 13:09
Günün Ramazan təqvimi
15-02-2019, 15:43
“Məni anla” adlı fərdi sərginin açılışı olub-Fotolar
16-05-2018, 14:57
Azərbaycan Həcc ziyarətinə əlavə yerlərin ayrılması üçün Səudiyyə Ərəbistanına müraciət edə bilər
5-09-2016, 09:22
Azərbaycanda bu qadağa ləğv edildi - Şərtlər müəyyənləşdirildi
28-05-2017, 18:50
"Snapchat"ın sahibi məşhur modellə evlənir - bu gün toydur+fotolar
19-05-2018, 19:32
Sevgiliniz sizi niyə aldadır? - SƏBƏBLƏR