Bu çay xərçəngin düşmənidir
Tarix: 07-10-2016 | Saat: 21:55
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Türkiyəli diyetoloq Şeyda Sular ağ çayın xərçəngin qarşısını aldığını bildirib.
"Xəbəraz.az " publika.az-a istinadən bildirir ki, diyetoloq ağ çayın faydaları haqqında məlumat verib. O, bildirib ki, ağ çay çay kamellia sinensis bitkisinin tumurcuq və yaşıl yarpaqlarından əldə edilir, günəş işığı altında qurudulur: "Bu çay qıcqırma prosesinə məruz qalmadan minimum oksidləşməylə əldə edilən çay növüdür. Aparılan araşdırmalarda məlum olub ki, protein baxımından ən zəngini ağ çaydır".
Diyetoloqun sözlərinə görə, ağ çay, triqliserid səviyyəsini aşağı salır, yağların parçalanmasını sürətləndirir, bədəndə antioksidant səviyyəsini artırır: " Xərçəng hüceyrələrinin yaranmasının qarşısını alır. Xüsusən, bağırsaq xərçəngində müalicəvi təsir göstərir. Çaylar arasında antioksidant dəyəri ən yüksək olanı da ağ çay daşıyır. Yaşıl çayla müqayisədə qanda xolesterin səviyyəsini ağ çay daha sürətli salır. Bədəndə LDL (pis xolesterin) səviyyəsini aşağı salıb, HDL (yaxşı xolesterin) səviyyəsini yüksəldir".
Şeyda Sular hər gün 2 fincan ağ çay içməyin əhəmiyyətini də vurğulayıb. Bundan başqa, aparılan araşdırmalarda məlum olub ki, yaşıl çayın təzyiq xəstələrində mənfi təsir edir, ağ çay isə heç bir əks təsir göstərmir.
Xəbəri paylaş
6638 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 07-10-2016 | Saat: 21:55
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Türkiyəli diyetoloq Şeyda Sular ağ çayın xərçəngin qarşısını aldığını bildirib.
"Xəbəraz.az " publika.az-a istinadən bildirir ki, diyetoloq ağ çayın faydaları haqqında məlumat verib. O, bildirib ki, ağ çay çay kamellia sinensis bitkisinin tumurcuq və yaşıl yarpaqlarından əldə edilir, günəş işığı altında qurudulur: "Bu çay qıcqırma prosesinə məruz qalmadan minimum oksidləşməylə əldə edilən çay növüdür. Aparılan araşdırmalarda məlum olub ki, protein baxımından ən zəngini ağ çaydır".
Diyetoloqun sözlərinə görə, ağ çay, triqliserid səviyyəsini aşağı salır, yağların parçalanmasını sürətləndirir, bədəndə antioksidant səviyyəsini artırır: " Xərçəng hüceyrələrinin yaranmasının qarşısını alır. Xüsusən, bağırsaq xərçəngində müalicəvi təsir göstərir. Çaylar arasında antioksidant dəyəri ən yüksək olanı da ağ çay daşıyır. Yaşıl çayla müqayisədə qanda xolesterin səviyyəsini ağ çay daha sürətli salır. Bədəndə LDL (pis xolesterin) səviyyəsini aşağı salıb, HDL (yaxşı xolesterin) səviyyəsini yüksəldir".
Şeyda Sular hər gün 2 fincan ağ çay içməyin əhəmiyyətini də vurğulayıb. Bundan başqa, aparılan araşdırmalarda məlum olub ki, yaşıl çayın təzyiq xəstələrində mənfi təsir edir, ağ çay isə heç bir əks təsir göstərmir.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
2-11-2016, 10:32
Texniki baxışın vaxtı çatdı
31-05-2016, 11:46
Natavan Həbibinin yeni duet ortağı kimdir?
11-05-2017, 18:27
İlham Əliyev baş katibi ordenlə təltif etdi
5-06-2022, 11:17
Meyxanaçılar arasında əlbəyaxa dava - VİDEO
26-05-2020, 19:05
"Azərişığ"ın üç əməkdaşı güllələndi
15-01-2016, 20:24
Şəkidə iki uşaq atası intihar edib
9-05-2021, 10:45
Yağış, dolu, güclü külək - BU GÜNÜN HAVASI
6-03-2018, 14:20
Müdafiə naziri ön cəbhədə - FOTO
16-06-2016, 17:25
Səfil və uğursuz "uşaq": Sərkisyan özünü ifşa etdi
11-08-2021, 09:19
“Bilgəh” istirahət mərkəzində alışma baş verib