ŞOK ARAŞDIRMA: Nar Şirəsi Körpələri Ölüm Riskindən Belə QORUYURMUŞ
Tarix: 19-03-2021 | Saat: 07:58
Bölmə:Bütün xəbərlər / Karusel / Gündəm / Səhiyyə / Foto-fakt | çapa göndər
Nar şirəsi uşaqlıqdaxili inkişaf zamanı dölün beyin zədələnməsindən qorunmasına kömək edir.
"Xeberaz.Az" xəbər verir ki, bu barədə “Scientific Reports” jurnalında dərc olunan məqalədə deyilir.
Bildirilir ki, yeni doğulmuş körpələrin orqanizmində qida və oksigen çatışmazlığı uşaqlıqdaxili inkişafın gecikəməsi səbəbindən əmələ gələn qüsurların yaratdığı ümumi xəstəlikdir.
Hər doğulan 10 uşaqdan birinə belə diaqnoz qoyulur. Bu da ölüm və nevroloji pozqunluğun inkişaf riskini artırır.
Alimlər bu məqsədlə 99 hamilə qadın üzərinə araşdırma aparıblar. Belə ki, həmin qadınlar nar suyu istehlak etmə səviyyəsinə görə bir neçə qrupa bölünüblər. Məlum olub ki, gündəlik polifenol ilə zəngin olan içkiləri, xüsusilə nar şirəsini qəbul edən anaların dünyaya gətirdikləri körpələrdə beyin zədələnməsi riski olduqca aşağıdır.
Bildirək ki, Polifenollar badam, çiyələk, qırmızı şərəb, nar, və çay kimi bəzi içkilərdə olan antioksidanlardır. Bu maddə qan-beyin baryerinə nüfuz edə bilir və xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsir göstərir.
Xəbəri paylaş
5498 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 19-03-2021 | Saat: 07:58
Bölmə:Bütün xəbərlər / Karusel / Gündəm / Səhiyyə / Foto-fakt | çapa göndər
"Xeberaz.Az" xəbər verir ki, bu barədə “Scientific Reports” jurnalında dərc olunan məqalədə deyilir.
Bildirilir ki, yeni doğulmuş körpələrin orqanizmində qida və oksigen çatışmazlığı uşaqlıqdaxili inkişafın gecikəməsi səbəbindən əmələ gələn qüsurların yaratdığı ümumi xəstəlikdir.
Hər doğulan 10 uşaqdan birinə belə diaqnoz qoyulur. Bu da ölüm və nevroloji pozqunluğun inkişaf riskini artırır.
Alimlər bu məqsədlə 99 hamilə qadın üzərinə araşdırma aparıblar. Belə ki, həmin qadınlar nar suyu istehlak etmə səviyyəsinə görə bir neçə qrupa bölünüblər. Məlum olub ki, gündəlik polifenol ilə zəngin olan içkiləri, xüsusilə nar şirəsini qəbul edən anaların dünyaya gətirdikləri körpələrdə beyin zədələnməsi riski olduqca aşağıdır.
Bildirək ki, Polifenollar badam, çiyələk, qırmızı şərəb, nar, və çay kimi bəzi içkilərdə olan antioksidanlardır. Bu maddə qan-beyin baryerinə nüfuz edə bilir və xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsir göstərir.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
19-04-2016, 14:42
Kapital Bank “Nə? Harada? Nə zaman?” oyunlarının tərəfdaşı oldu
30-06-2019, 16:43
“Bütün imkanları səfərbər etməlidirlər” - Azad Rəhimov
23-04-2017, 20:10
Burak və Fahriye söz-söhbətə son qoydular - FOTO
9-05-2021, 04:50
Faşizm üzərində qələbədən 76 il ötür
17-12-2016, 23:39
Qar yeməyin bilmədiyimiz zərərləri - Həkimlər xəbərdarlıq edir...
29-04-2016, 23:18
İsraildən işğalçı çıxış: "O bölgə bizimdir"
3-09-2019, 14:00
Siyəzəndə üç uşağını da götürüb evdən çıxan qadın Bakıda tapıldı
2-07-2016, 12:32
Dolların 3 günə olan rəsmi məzənnəsi
25-05-2016, 17:46
Azərbaycanlı oriyental rəqqasədən şərq stilində fotosessiya
29-11-2016, 23:51
“Azadlıq Hərakatçıları” İctimai Birliyi-Azərbaycan ədəbi dili” layihəsinin yekunlarına həsr olunmuş Konfrans keçirdi