Plastik qablardakı turşular təhlükəlidir - VİDEO
Tarix: 02-11-2016 | Saat: 21:52
Bölmə:Karusel / Maraqlı / Xəbəraz TV | çapa göndər
Ev şəraitində hazırlanan turşular bazarlarda satışa çıxarılır, özü də plastik qablarda...
Keyfiyyətli dedikləri turşu plastik qabdadır. Bu ikiqat təhlükəlidir. Çünki plastik qabların tərkibində zəhərli kimyəvi elementlər olur. Bu elementlər sirkə ilə reaksiyaya girəndə riskli tərkib yaranır.
Turşu plastik qabda, üstü açıq satılmamalıdır. Əllərə əlcək geyinilməlidir. Turşuya qoyulacaq tərəvəzlər təzə olmalı və təmiz yuyulmalıdır. Çünki zəhərlənməyə səbəb olan botulizm çöpləri xarab, kifli və natəmiz ərzaqlarda olur. Həmin mikroblar qapalı şəraitə düşən zaman çoxalır, nəticədə qış vaxtı turşu bankasından yediyiniz belə mikroblu tərəvəzlər dərhal ölümcül zəhərə çevrilə bilir.
Respublika Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzinin qidalanma şöbəsinin müdiri İmran Abdullayev deyir ki, evdə hazırlanan turşular mütləq bazarlardakı baytarlıq laboratoriyalarında yoxlanandan sonra satışa çıxarılmalıdır.
Getdiyimiz bazardakı baytarlıq-sanitariya-ekspertiza laboratoriyasına da baş çəkdik, amma orda heç kim yox idi.
Sonda xatırladaq ki, bazarlardan alınan turşularda zəhərlənmə halı baş verərsə, burda məsuliyyəti bazarın sahibi, baytarlıq labaratoriyası və satıcı daşıyır.
"Xəbəraz.az " "Xəzər Xəbər"ə istinadən mövzu ilə bağlı daha ətraflı videomaterialı təqdim edir.
Xəbəri paylaş
7158 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 02-11-2016 | Saat: 21:52
Bölmə:Karusel / Maraqlı / Xəbəraz TV | çapa göndər
Ev şəraitində hazırlanan turşular bazarlarda satışa çıxarılır, özü də plastik qablarda...
Keyfiyyətli dedikləri turşu plastik qabdadır. Bu ikiqat təhlükəlidir. Çünki plastik qabların tərkibində zəhərli kimyəvi elementlər olur. Bu elementlər sirkə ilə reaksiyaya girəndə riskli tərkib yaranır.
Turşu plastik qabda, üstü açıq satılmamalıdır. Əllərə əlcək geyinilməlidir. Turşuya qoyulacaq tərəvəzlər təzə olmalı və təmiz yuyulmalıdır. Çünki zəhərlənməyə səbəb olan botulizm çöpləri xarab, kifli və natəmiz ərzaqlarda olur. Həmin mikroblar qapalı şəraitə düşən zaman çoxalır, nəticədə qış vaxtı turşu bankasından yediyiniz belə mikroblu tərəvəzlər dərhal ölümcül zəhərə çevrilə bilir.
Respublika Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzinin qidalanma şöbəsinin müdiri İmran Abdullayev deyir ki, evdə hazırlanan turşular mütləq bazarlardakı baytarlıq laboratoriyalarında yoxlanandan sonra satışa çıxarılmalıdır.
Getdiyimiz bazardakı baytarlıq-sanitariya-ekspertiza laboratoriyasına da baş çəkdik, amma orda heç kim yox idi.
Sonda xatırladaq ki, bazarlardan alınan turşularda zəhərlənmə halı baş verərsə, burda məsuliyyəti bazarın sahibi, baytarlıq labaratoriyası və satıcı daşıyır.
"Xəbəraz.az " "Xəzər Xəbər"ə istinadən mövzu ilə bağlı daha ətraflı videomaterialı təqdim edir.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
9-03-2016, 18:56
Seksual aparıcı canlı yayıma forma ilə çıxdı (VİDEO)
20-05-2022, 10:51
İndi də Meymun çiçəyi virusu yayılır - Ancaq kişilər yoluxur
11-11-2016, 11:07
Maaşını ala bilməyən müəllimlərə şad xəbər - Nazirlikdən açıqlama
28-04-2016, 13:41
Azərbaycanlıların Moskvada göyərti müharibəsi - Video
6-09-2022, 12:18
Yeni ana olan qadın müəmmalı şəkildə öldü - FOTO
23-10-2018, 13:45
Ramil Usubov Binədəki yollarla bağlı tapşırıq verdi
14-09-2016, 16:14
Stadionda soyundu və... - FOTO
4-11-2015, 14:34
“Real” ŞOKDA: Benzema həbs edildi
14-09-2018, 20:34
"Aşıq Şəmşir" Mədəniyyət Ocağının nümayəndəsi UNESCO-nun baş direktoru ilə görüşdü