Hamilələr bu qidaları yeməsə... - MƏSLƏHƏT
Tarix: 17-10-2015 | Saat: 13:15
Bölmə:Karusel / Qadınlar / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Hamilə qadınlar qoz-fındıq yeməlidirlərmi? Hansı qidalar övlad gözləyən xanımlar üçün məsləhət görülür? Aile.lent.az hamilə qadınların düzgün qidalanması haqqında bəzi məsləhətləri təqdim edir.
Günəbaxan tumu – bədənin ehtiyacı olan B qrup vitaminlərini artıqlaması ilə qarşılayır. Bundan başqa, fol turşusu tərkibli olduğundan hamilə qadınlar üçün vacib qida mənbəyidir.
Qoz – hamiləlik zamanı ana və körpənin sağlamlığı üçün vacib qida mənbəyidir. Qoz körpənin beyin inkişafına müsbət istiqamətdə təsir edir.
Fıstıq – zülal və vitamin baxımından zəngindir. Hər gün yeyilən 10 dənə fıstıq bədənin yağ ehtiyacını qarşılayır.
Fındıq – tərkibindəki kalsium sayəsində körpənin sümük inkişafını gücləndirir.
Əncir – hamiləlik zamanı yavaşlayan həzm sistemini sürətləndirir.
Qaysı (ərik) – hamiləlik zamanı şirniyyat ehtiyacını ödəyir və həssas olan bağırsaqları da qoruyur. Bundan başqa, fol turşusu, kalsium, magqezium və kalium qaynağıdır.
Balqabaq toxumu – mineral, zülal və tərkibindəki yağ baxımından zəngindir.
Qarağat – sidik yolu infeksiyalarını və həzm sistemi problemlərini aradan qaldırdığı üçün hamiləlikdə yeyilməsi lazım olan önəmli qidalar sırasındadır.
Badam – tərkibindəki sink mineralı sayəsində ana südünü artırır və ananının qarnındakı körpələrin inkişafına kömək edir.
Yer fıstığı – tərkibindəki E və B vitaminləri ilə fosfor, maqnezium, kalium, natrium minerallarını saxlayır. Sümükləri və əzələləri qüvvətləndirir.
Quru çərəz – toxluq hissi yaradır. Hamiləlik zamanı müşahidə edilən ürək bulanması və qusmanın qarşısını alır.
Xəbəri paylaş
6298 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 17-10-2015 | Saat: 13:15
Bölmə:Karusel / Qadınlar / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Hamilə qadınlar qoz-fındıq yeməlidirlərmi? Hansı qidalar övlad gözləyən xanımlar üçün məsləhət görülür? Aile.lent.az hamilə qadınların düzgün qidalanması haqqında bəzi məsləhətləri təqdim edir.
Günəbaxan tumu – bədənin ehtiyacı olan B qrup vitaminlərini artıqlaması ilə qarşılayır. Bundan başqa, fol turşusu tərkibli olduğundan hamilə qadınlar üçün vacib qida mənbəyidir.
Qoz – hamiləlik zamanı ana və körpənin sağlamlığı üçün vacib qida mənbəyidir. Qoz körpənin beyin inkişafına müsbət istiqamətdə təsir edir.
Fıstıq – zülal və vitamin baxımından zəngindir. Hər gün yeyilən 10 dənə fıstıq bədənin yağ ehtiyacını qarşılayır.
Fındıq – tərkibindəki kalsium sayəsində körpənin sümük inkişafını gücləndirir.
Əncir – hamiləlik zamanı yavaşlayan həzm sistemini sürətləndirir.
Qaysı (ərik) – hamiləlik zamanı şirniyyat ehtiyacını ödəyir və həssas olan bağırsaqları da qoruyur. Bundan başqa, fol turşusu, kalsium, magqezium və kalium qaynağıdır.
Balqabaq toxumu – mineral, zülal və tərkibindəki yağ baxımından zəngindir.
Qarağat – sidik yolu infeksiyalarını və həzm sistemi problemlərini aradan qaldırdığı üçün hamiləlikdə yeyilməsi lazım olan önəmli qidalar sırasındadır.
Badam – tərkibindəki sink mineralı sayəsində ana südünü artırır və ananının qarnındakı körpələrin inkişafına kömək edir.
Yer fıstığı – tərkibindəki E və B vitaminləri ilə fosfor, maqnezium, kalium, natrium minerallarını saxlayır. Sümükləri və əzələləri qüvvətləndirir.
Quru çərəz – toxluq hissi yaradır. Hamiləlik zamanı müşahidə edilən ürək bulanması və qusmanın qarşısını alır.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
4-02-2017, 22:00
Antarktidada haqqımız var - Türkiyə
26-10-2017, 11:36
Məzarlıqlarda dəbdəbəli qəbirüstü abidələrin qoyulmasına icazə verilməyəcək - YENİ QAYDA
1-11-2023, 14:02
Növbəti ildən “uşaq pulu” bərpa edilir? - AÇIQLAMA
30-06-2016, 00:32
Qarabağda müharibə riski artır - Almaniya XİN rəhbəri
7-03-2017, 17:23
Güzəştli mənzilləri bu şəxslər alacaq - SİYAHI
30-04-2016, 18:51
Boksçularımız ermənilərlə üz-üzə...
16-05-2019, 10:34
İlanların fəal dövrü başlandı - Zoologiya İnstitutundan XƏBƏRDARLIQ
6-04-2017, 12:36
Hər zoğunda HƏYAT var
31-03-2023, 10:42
Bərdədə OLAY: Tapança ilə əsir saxladığı hamilə sevgilisini öldürdü