Hamilələr bu qidaları yeməsə... - MƏSLƏHƏT
Tarix: 17-10-2015 | Saat: 13:15
Bölmə:Karusel / Qadınlar / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Hamilə qadınlar qoz-fındıq yeməlidirlərmi? Hansı qidalar övlad gözləyən xanımlar üçün məsləhət görülür? Aile.lent.az hamilə qadınların düzgün qidalanması haqqında bəzi məsləhətləri təqdim edir.
Günəbaxan tumu – bədənin ehtiyacı olan B qrup vitaminlərini artıqlaması ilə qarşılayır. Bundan başqa, fol turşusu tərkibli olduğundan hamilə qadınlar üçün vacib qida mənbəyidir.
Qoz – hamiləlik zamanı ana və körpənin sağlamlığı üçün vacib qida mənbəyidir. Qoz körpənin beyin inkişafına müsbət istiqamətdə təsir edir.
Fıstıq – zülal və vitamin baxımından zəngindir. Hər gün yeyilən 10 dənə fıstıq bədənin yağ ehtiyacını qarşılayır.
Fındıq – tərkibindəki kalsium sayəsində körpənin sümük inkişafını gücləndirir.
Əncir – hamiləlik zamanı yavaşlayan həzm sistemini sürətləndirir.
Qaysı (ərik) – hamiləlik zamanı şirniyyat ehtiyacını ödəyir və həssas olan bağırsaqları da qoruyur. Bundan başqa, fol turşusu, kalsium, magqezium və kalium qaynağıdır.
Balqabaq toxumu – mineral, zülal və tərkibindəki yağ baxımından zəngindir.
Qarağat – sidik yolu infeksiyalarını və həzm sistemi problemlərini aradan qaldırdığı üçün hamiləlikdə yeyilməsi lazım olan önəmli qidalar sırasındadır.
Badam – tərkibindəki sink mineralı sayəsində ana südünü artırır və ananının qarnındakı körpələrin inkişafına kömək edir.
Yer fıstığı – tərkibindəki E və B vitaminləri ilə fosfor, maqnezium, kalium, natrium minerallarını saxlayır. Sümükləri və əzələləri qüvvətləndirir.
Quru çərəz – toxluq hissi yaradır. Hamiləlik zamanı müşahidə edilən ürək bulanması və qusmanın qarşısını alır.
Xəbəri paylaş
6288 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 17-10-2015 | Saat: 13:15
Bölmə:Karusel / Qadınlar / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Hamilə qadınlar qoz-fındıq yeməlidirlərmi? Hansı qidalar övlad gözləyən xanımlar üçün məsləhət görülür? Aile.lent.az hamilə qadınların düzgün qidalanması haqqında bəzi məsləhətləri təqdim edir.
Günəbaxan tumu – bədənin ehtiyacı olan B qrup vitaminlərini artıqlaması ilə qarşılayır. Bundan başqa, fol turşusu tərkibli olduğundan hamilə qadınlar üçün vacib qida mənbəyidir.
Qoz – hamiləlik zamanı ana və körpənin sağlamlığı üçün vacib qida mənbəyidir. Qoz körpənin beyin inkişafına müsbət istiqamətdə təsir edir.
Fıstıq – zülal və vitamin baxımından zəngindir. Hər gün yeyilən 10 dənə fıstıq bədənin yağ ehtiyacını qarşılayır.
Fındıq – tərkibindəki kalsium sayəsində körpənin sümük inkişafını gücləndirir.
Əncir – hamiləlik zamanı yavaşlayan həzm sistemini sürətləndirir.
Qaysı (ərik) – hamiləlik zamanı şirniyyat ehtiyacını ödəyir və həssas olan bağırsaqları da qoruyur. Bundan başqa, fol turşusu, kalsium, magqezium və kalium qaynağıdır.
Balqabaq toxumu – mineral, zülal və tərkibindəki yağ baxımından zəngindir.
Qarağat – sidik yolu infeksiyalarını və həzm sistemi problemlərini aradan qaldırdığı üçün hamiləlikdə yeyilməsi lazım olan önəmli qidalar sırasındadır.
Badam – tərkibindəki sink mineralı sayəsində ana südünü artırır və ananının qarnındakı körpələrin inkişafına kömək edir.
Yer fıstığı – tərkibindəki E və B vitaminləri ilə fosfor, maqnezium, kalium, natrium minerallarını saxlayır. Sümükləri və əzələləri qüvvətləndirir.
Quru çərəz – toxluq hissi yaradır. Hamiləlik zamanı müşahidə edilən ürək bulanması və qusmanın qarşısını alır.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
22-09-2023, 09:29
Bakıda özünə iynə vuran həkim şoka düşüb ÖLDÜ
4-03-2017, 12:08
SİMA NƏSİROVADAN 2 GÜNLÜK KONSERT – ANONS
9-07-2021, 05:29
Zaur Kamalın verilişi bağlandı? - ARB-dən AÇIQLAMA/VİDEO
29-08-2017, 21:09
Kəlbəcərli seçicilərin növbəti qəbulu keçirilib.
14-07-2021, 11:18
Bakıda əməliyyat olunmağa girən kişi narkozdan öldü
16-06-2016, 14:36
Rusiya azarkeşlərinin rəhbəri Fransadan qovulur
12-08-2021, 11:23
GƏNCƏ DÖVLƏT UNİVERSİTETİNDƏ 241 MİNLİK NÖVBƏTİ MAXİNASİYA