Kartofu qabığı ilə yeyin - Çox faydalıdır
Tarix: 17-06-2017 | Saat: 11:51
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Həkim dietoloq Şəbnəm Kandıralı meyvə və tərəvəzləri qabıqları ilə yeməyin sağlamlıq üçün daha faydalı olduğunu vurğulayıb. Həkimin sözlərinə görə, bu qidaların qabıqları enerji verir və xərçənglə mübarizə aparır.
Həmin qidaları təqdim edirik:
Kivi: Kansarogen xüsusiyyəti var, anti-allergikdir. Qabığı özündən 3 dəfə artıq antioksidantla zəngindir.
Ananas: Ananasın üzərindəki qabıqlı hissə deyil, sərt çəyirdəkli hissəsi istifadə edilə bilər. Lif və C vitamini ilə zəngin olan ananas “bromelain” fermenti ilə zəngindir. Bu ferment qidaları və ölü toxumaları həzm sistemində sürətlə parçalayır və mədəni qoruyur. Ananasın çəyirdək qismində meyvəsindən 2 qat çox “bromelain” var.
Banan : Aparılan araşdırma nəticəsində məlum olub ki, banan qabığı serotonin hormonu ilə zəngin olduğu üçün depressiyanı azaldır. Banan qabığının tərkibində “lutein” antioksidantı var. Bu antioksidant göz hüceyrələrini ultrabənövşəyi şüaların təsirindən qoruyur.
Sarımsaq: Araşdırmaya görə, sarımsağın qabığında 6 antioksidant var. Sarımsaq qabığı ürəyi qoruyan və yaşlanmağı gecikdirən “fenilpropanoid” antioksidantı ilə zəngindir. Yarım və ya bütöv sarımsağa zeytun yağı vurub sobada bişirilən yeməklərə və ya tərəvəzlərə əlavə edə bilərsiniz.
Kartof: Kartof qabığı gündəlik tövsiyə edilən lif, dəmir, fosfor, C vitamini ehtiyacının yarısını qarşılayır. Kartofu qaynadıb, püre ya da alma dilimi şəklində az zeytun yağı ilə qabıqları ilə birlikdə yeyə bilərsiniz. (metbuat.az)
Xəbəri paylaş
6638 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 17-06-2017 | Saat: 11:51
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Həmin qidaları təqdim edirik:
Kivi: Kansarogen xüsusiyyəti var, anti-allergikdir. Qabığı özündən 3 dəfə artıq antioksidantla zəngindir.
Ananas: Ananasın üzərindəki qabıqlı hissə deyil, sərt çəyirdəkli hissəsi istifadə edilə bilər. Lif və C vitamini ilə zəngin olan ananas “bromelain” fermenti ilə zəngindir. Bu ferment qidaları və ölü toxumaları həzm sistemində sürətlə parçalayır və mədəni qoruyur. Ananasın çəyirdək qismində meyvəsindən 2 qat çox “bromelain” var.
Banan : Aparılan araşdırma nəticəsində məlum olub ki, banan qabığı serotonin hormonu ilə zəngin olduğu üçün depressiyanı azaldır. Banan qabığının tərkibində “lutein” antioksidantı var. Bu antioksidant göz hüceyrələrini ultrabənövşəyi şüaların təsirindən qoruyur.
Sarımsaq: Araşdırmaya görə, sarımsağın qabığında 6 antioksidant var. Sarımsaq qabığı ürəyi qoruyan və yaşlanmağı gecikdirən “fenilpropanoid” antioksidantı ilə zəngindir. Yarım və ya bütöv sarımsağa zeytun yağı vurub sobada bişirilən yeməklərə və ya tərəvəzlərə əlavə edə bilərsiniz.
Kartof: Kartof qabığı gündəlik tövsiyə edilən lif, dəmir, fosfor, C vitamini ehtiyacının yarısını qarşılayır. Kartofu qaynadıb, püre ya da alma dilimi şəklində az zeytun yağı ilə qabıqları ilə birlikdə yeyə bilərsiniz.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
28-02-2016, 20:19
Şəhər Prokurorluğu İlhamənin ölümüylə bağlı araşdırma aparır-RƏSMİ
28-10-2021, 11:18
Elşad Miri seyidləri iblislə müqayisə etmişdi - Qalmaqal
12-10-2015, 13:05
ATƏT sədri: “Əliyev və Sarkisyan görüşə bilər“
26-07-2017, 16:29
“Google Chrome”da pornoya baxanların başı bəlada – FOTOFAKT
1-07-2019, 07:14
Yol polisi əməkdaşını maşın vurdu - vəziyyəti ağırdır
28-11-2022, 16:28
Naxçıvan Muxtar Respublikasının Dövlət Gömrük Komitəsi ləğv edilib
20-06-2017, 13:16
"WhatsApp" internetsiz də işləyir - Telefonunuzda bunu edin
4-06-2016, 22:31
Diasporumuz informasiya savaşına başlayır
19-01-2018, 18:01
Türkiyədən namizədlik şüarı: Birlikdə paylaşaq
9-11-2021, 10:04
Yük maşını dərəyə aşdı, sürücü hadisə yerində öldü