Bu yabanı bitki geniş müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir. Onun müxtəlif adları var - "ayı soğanı", "ayı sarımsağı", "çöl sarımsağı". Ayı sarımsağı karotin, C vitamini, fol turşusu, fitonsidlər, əfir yağları ilə zəngindir. Ayı sarımsağının bu kimi faydalı xüsusiyyətləri var: - qanın tərkibini yaxşılaşdırır - bağırsaqlara antiseptik təsir edir - burada yaşayan ziyanlı mikroorqanizmləri öldürür - həzm proseslərini və iştahanı yaxşılaşdırır - damarlarda xolesterolun yığılmasının qarşısını alır - ağız mikroflorasını yaxşılaşdırır - ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, təzyiqi normallaşdırır - sinir sistemini möhkəmləndirir - cinsi gücü artırır - orqanizmdə iltihabı azaldır, revmatizm zamanı faydalıdır - qurdları öldürür - avitaminozun qarşısını alır, immuniteti möhkəmləndirir.
Geri dön
|