Ana Sayfa > Karusel / Gündəm / Səhiyyə / M2 > Sarımsaq çayı eşitmişdiniz? - Hazırlanma qaydası və faydaları
Sarımsaq çayı eşitmişdiniz? - Hazırlanma qaydası və faydaları31-03-2019, 05:30. Yazar: Xeberaz |
Sarımsaq ölümdən başqa bütün dərdlərə dərmandır. Onu qəbul etməyin müxtəlif formaları var. “xeberaz.az” Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, sarımsağı əzdikdə çıxan şirəsi müalicə üçün daha effektivdir. Amma birbaşa bu şirəni içmək mədə-bağırsaq üçün zərərlidir. Ona görə bu məqsədlə sarımsaq çayı hazırlanır. Bu çayın hazırlanma reseptini təqdim edirik: Hazırlamaq üçün 5 diş sarımsaq təmizlənib, pressdə əzilir. Sıyıq kimi kütlənin üzərinə 1 limonun suyu sıxılır. Bu qarışımın üzərinə 95 dərəcə istilikdə su əlavə olunur. Çay 4-5 hissəyə bölünüb, gün ərzində isti, ilıq halda içilir. Əgər dad vermək istəsəz, 1 çay qaşığı bal əlavə edə bilərsiz Faydaları: - Sarımsaq çayı zərərli toksin və mikorqanizmləri öldürür, immun sistemini möhkəmləndirir. - Qrip, zökəm, iltihabi xəstəliklərdə içilə bilər. - Ürək, qan-damar sistemini möhkəmləndirir, infeksiyalarla mübarizə aparır, qanda yaxşı xolesterini artırır, təzyiqi stabilləşdirir, orqan və toxumaları normal qan ilə təmin edir. - Mədə-bağırsağı detoks edir, qaraciyəri təmizləyir, qurdları, parazitləri tökür. Bədəndə olan qurğuşun və civəni çıxarır. Maya göbələklərini məhv edir. - Müntəzəm istifadə etdikdə insanı cavan saxlayır. Geri dön |