Ana Sayfa > Karusel / Maraqlı > Hamı çayı bu cür dəmləyir, amma… - BUNLARI BİLMİRSİNİZ
Hamı çayı bu cür dəmləyir, amma… - BUNLARI BİLMİRSİNİZ2-09-2017, 16:47. Yazar: Xeberaz |
Çay dəmləyən zaman bunlara əməl edin: - Çayın rənginin qaralmaması və dadının acı olmaması üçün onu dəmləndikdən sonra qazın üzərində saxlamayın. Çay dəmlənəndən sonra onu mütləq ocağın üzərində götürün. Əks təqdirdə, başda qastrit olmaqla bir sıra mədə problemləri ilə qarşılaşa bilərsiniz. - Çayı dəmləyən zaman və ya dəmlədikdən sonra yüksək temperaturda ocağın üzərində saxlamayın. Yüksək tempereaturda qalan və dəmlənən çay insan sağlamlığı üçün böyük riskdir. Mütəmadi olaraq yüksək temperaturda və qaynar şəkildə içilən çay xərçəng xəstəliyinə səbəb ola bilər. - Çayı qaynanmamış su ilə dəmləyin. Qaynanmış su çaya tökülən zaman çayda bakteriya yaranır. Çayın dadının acı olması çox vaxt bununla bağlıdır. Geri dön |