Ana Sayfa > Karusel / Maraqlı > Mətbəximizdəki 6 TƏBİİ ANTİBİOTİK: dərmana ehtiyac yoxdu
Mətbəximizdəki 6 TƏBİİ ANTİBİOTİK: dərmana ehtiyac yoxdu20-07-2016, 22:02. Yazar: Xeberaz |
Mətbəximizdə olan bəzi qidalarla immunitet sistemimizi qoruya, antibiotik dərmanlar əvəzinə onların təbii antibiotik xüsusiyyətlərindən yararlana bilərik. Bəs bu qidalar hansılardır? 1. Bal Səhər yeməyində 1 qaşıq bal yemək antibakterial və antiviral xüsusiyyəti ilə immunitetinizi qorumaqla yanaşı, gün boyu enerjinizi də artırır. 2. Zəncəfil Zəncəfilin tərkibindəki gingerol maddəsi ağrıkəsici, hərarətsalıcı və sakitləşdirici təsirə malikdir. Nazik doğranmış 1 çimdik zəncəfili limon sıxılmış ilıq suya töküb, 20 dəqiqə saxlayın. Gündə 2-3 dəfə içildikdə boğaz ağrıları və öskürəyin keçməsinə yardım edir. 3. Soğan-sarımsaq Hardasa bütün yemək və şorbalara qatdığımız soğan və sarımsaq xüsusilə soyuq aylarda süfrədən eskik edilməməli olan antibiiotik və analjezik (ağrıkəsici) təsirli iki qidadır. 4. Zərdəçal Antimikrobial xüsusiyyətli zərdəçalı 1 stəkan qaynar suda 5 dəqiqə dəmləyin. Gündə 2-3 dəfə içə bilərsiniz. 5. Adaçayı Antiviral xüsusiyyətli adaçayı ağız və boğaz iltihabı müalicəsində müsbət təsir göstərir. 3-4 qram yarpaqı 1 stəkan isti suda 5-10 dəqiqə dəmləyin. Soyudub süzəndən sonra qarqara edə bilərsiniz. 6. Çörəkotu İmmunitet sistemini dəstəkləyən çörəkotunu gündə 1 desert qaşığı olmaqla yaxşıca çeynəyərək yeyə bilərsiniz. Geri dön |