Qırmızı ət yeyənlər DİQQƏT!
Tarix: 24-10-2015 | Saat: 23:07
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Araşdırmalar həddən artıq qırmızı ət yeməyin orqanizmə zərər verdiyini ortaya çıxarıb.
Alimlər qırmızı ətin tərkibindəki zülalların sidikqovucu xüsusiyyət daşıdığını, orqanizmdən daha çox kalsiumun atılmasına, nəticədə sümüklərin zəifləməsinə gətirib çıxardığını bildiriblər. Onlar sümüklərin möhkəm və sağlam qalması üçün qırmızı ət əvəzinə zülalla zəngin olan paxlalı bitkilərə üstünlük verməyi tövsiyə edirlər.
Mütəxəssislərin fikrincə, həftədə bir dəfə qırmızı ət yemək kifayətdir. Həftənin digər günlərində isə hindquşu, balıq, yumurta, süd və pendir yemək olar. Lobya, soya lobyası, badam, fındıq, fıstıq və taxıllar da tövsiyə edilən qidalardır.
Bunlar eynilə qırmızı ət kimi zülalla zəngindirlər. Ancaq ondan fərqli olaraq kalsiumun orqanizmdən atılmasına səbəb olmurlar. Bu isə sümüklərin daha möhkəm olmasını təmin edir. Həkimlər bildirirlər ki, 30 yaşdan etibarən qırmızı əti azaldıb alternativ qidalara üstünlük vermək lazımdır. Buna əmək etməklə yaşlılarda rast gəlinən sümük əriməsi, oynaqların çıxması, yeriyə bilməmək, sümük ağrıları kimi halların qarşısı alına bilər.(publika.az)
Xəbəri paylaş
6828 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 24-10-2015 | Saat: 23:07
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Araşdırmalar həddən artıq qırmızı ət yeməyin orqanizmə zərər verdiyini ortaya çıxarıb.
Alimlər qırmızı ətin tərkibindəki zülalların sidikqovucu xüsusiyyət daşıdığını, orqanizmdən daha çox kalsiumun atılmasına, nəticədə sümüklərin zəifləməsinə gətirib çıxardığını bildiriblər. Onlar sümüklərin möhkəm və sağlam qalması üçün qırmızı ət əvəzinə zülalla zəngin olan paxlalı bitkilərə üstünlük verməyi tövsiyə edirlər.
Mütəxəssislərin fikrincə, həftədə bir dəfə qırmızı ət yemək kifayətdir. Həftənin digər günlərində isə hindquşu, balıq, yumurta, süd və pendir yemək olar. Lobya, soya lobyası, badam, fındıq, fıstıq və taxıllar da tövsiyə edilən qidalardır.
Bunlar eynilə qırmızı ət kimi zülalla zəngindirlər. Ancaq ondan fərqli olaraq kalsiumun orqanizmdən atılmasına səbəb olmurlar. Bu isə sümüklərin daha möhkəm olmasını təmin edir. Həkimlər bildirirlər ki, 30 yaşdan etibarən qırmızı əti azaldıb alternativ qidalara üstünlük vermək lazımdır. Buna əmək etməklə yaşlılarda rast gəlinən sümük əriməsi, oynaqların çıxması, yeriyə bilməmək, sümük ağrıları kimi halların qarşısı alına bilər.(publika.az)
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
28-03-2015, 18:33
Yəmənə qarşı apardığı həbi kampaniya öz məqsədlərinə çatana qədər davam etdiriləcək.
21-03-2016, 13:12
Neftçalada polisi bıçaqladılar
18-06-2019, 16:43
Kərə yağı adı altında xalqa nə satılır? - SENSASİON AÇIQLAMA
20-10-2015, 22:41
Bakıda səfirlik avtomobili ağır qəzaya düşüb: 5 yaralı
12-09-2017, 10:48
Ermənistan atəşkəsi 134 dəfə pozdu
6-08-2017, 16:54
Arda Turan “Qalatasaray”da
3-09-2022, 11:36
“Kimsə qayğı göstərirsə, o demək deyil ki, pozğunam”
7-05-2020, 17:26
DİM sədrindən buraxılış imtahanları ilə bağlı AÇIQLAMA
15-04-2022, 07:43
Mərkəzi Bankın yeni rəhbəri - Atası polis rəisi olub