Mal əti, donuz əti, qoyun əti və digər qırmızı ət məhsulları sevənlərdə ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riski daha yüksək ola bilər. Bu günə qədər aparılan ən böyük araşdırmalar bunu təsdiqləyir.
Bununla bağlı Oksford Universitetinin alimləri xəbərdarlıq ediblər.
Mütəxəsislər sağlam qalmaq üçün qırmızı ət yerinə toyuq və ya hinduşka yeməyi məsləhət görürlər.
Alimlər ümumilikdə 1,4 milyondan çox insanın iştirak etdiyi 13 böyük kohort tədqiqatı üzərində işləyiblər. Bütün könüllülərin yemək vərdişləri və pəhrizləri haqqında ətraflı araşdırma aparıblar və 30 ildir sağlamlıqlarını izləyiblər.
Verilənlərin nəzərdən keçirilməsi gündəlik istehlak edilən hər 50 qram çiy qırmızı ətin (zəmanətli gündəlik rasion 85 qramdır) iskemik ürək xəstəliyi riskini 9% artırdığını göstərib. Gündəlik rasiona 50 qram donuz və ya jambon kimi işlənmiş ət əlavə etmək bu riski 18 faiz artırır.
Tədqiqatlar həmçinin hər hansı bir miqdarda quş əti istehlakının ürək işemik xəstəliyi riski ilə əlaqəli olmadığını göstərib.
Hər qiyməsi ÖLÜMÜ YAXINLAŞDIRIR - Bu rəngli ətlə bağlı XƏBƏRDARLIQ
Tarix: 25-07-2021 | Saat: 10:31
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Xəbəri paylaş
3958 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 25-07-2021 | Saat: 10:31
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
20-01-2022, 11:47
Abşeronda polislər qəzaya uğrayıb, ağır xəsarət alanlar var - FOTO
13-09-2016, 10:02
Qalxanvari vəzi xəstəliklərinin gizli simptomları - özünüzü yoxlayın!
2-10-2017, 19:54
Ukraynada dəhşətli yanğında ölən azərbaycanlılar barədə YENİ XƏBƏR
28-06-2017, 11:45
İmmuniteti gücləndirən PULSUZ VASİTƏ
16-03-2019, 04:10
Bakıda Mauro Kordanın sərgisi açıldı - Foto
9-01-2016, 18:03
Bakıda yararsız kolbasa satanlar saxlanıldı - FOTO
26-08-2015, 14:49
Valensia qrup mərhələsində... - VİDEO
23-02-2017, 18:36
800 nəfər dərmandan zəhərlənib
29-08-2018, 15:33
İsraildə Azərbaycanın bayrağını öpməsi kimləri qıcıqlandırdı?!