Yumurtanı bişirdikdə boz rəng alırsa... - Bu xəbərdarlığa diqqət!
Tarix: 30-01-2019 | Saat: 17:04
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Sağlamlığımız üçün vacib qidalardan olan yumurta düzgün bişirilmədikdə təhlükə mənbəyinə çevrilə bilər.
Xəbəraz.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, buna səbəb yumurtanın içərisində olan vitamin və minerallardır. Belə ki, bu məhsunun tərkibindəki faydalı maddələrdən yararlana bilmək üçün onun bişirilmə vaxtına diqqət yetirmək lazımdır.
Yüksək miqdarda proteinlə zəngin olan yumurta maddi baxımdan da rahat əldə oluna bilən qidalardandır. Sümüyün inkişafını dəstəkləyir, dəmir əksikliyini tamamlayır, qan azlığında müsbət rol oynayır.
Mütəxəssislər deyir ki, yumurta düzgün bişirildikdə ən az ana südü qədər faydalı olur. Yumurtanın tərkibindəki keyfiyyətli protein, vitamin, aminoasitlər sayəsində sağlamlığınızı zəmanət altına ala bilərsiniz.
Lakin çox qaynadılmış yumurta orqanizm üçün zərərli ola bilər. Belə ki, bəzən yumurtanı çox qaynatdıqda onun boza çalan rəng aldığının şahidi oluruq. Bu isə yumurtanın tərkibindəki faydalı maddələri itirdiyini və onun kanserogen bir qidaya çevrildiyini göstərir. Belə olduqda sağlam qida zənn edib yediyiniz yumurta ilə əslində orqanizminizə pislik etmiş olursunuz.
Xəbəri paylaş
9858 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 30-01-2019 | Saat: 17:04
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Sağlamlığımız üçün vacib qidalardan olan yumurta düzgün bişirilmədikdə təhlükə mənbəyinə çevrilə bilər.
Xəbəraz.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, buna səbəb yumurtanın içərisində olan vitamin və minerallardır. Belə ki, bu məhsunun tərkibindəki faydalı maddələrdən yararlana bilmək üçün onun bişirilmə vaxtına diqqət yetirmək lazımdır.
Yüksək miqdarda proteinlə zəngin olan yumurta maddi baxımdan da rahat əldə oluna bilən qidalardandır. Sümüyün inkişafını dəstəkləyir, dəmir əksikliyini tamamlayır, qan azlığında müsbət rol oynayır.
Mütəxəssislər deyir ki, yumurta düzgün bişirildikdə ən az ana südü qədər faydalı olur. Yumurtanın tərkibindəki keyfiyyətli protein, vitamin, aminoasitlər sayəsində sağlamlığınızı zəmanət altına ala bilərsiniz.
Lakin çox qaynadılmış yumurta orqanizm üçün zərərli ola bilər. Belə ki, bəzən yumurtanı çox qaynatdıqda onun boza çalan rəng aldığının şahidi oluruq. Bu isə yumurtanın tərkibindəki faydalı maddələri itirdiyini və onun kanserogen bir qidaya çevrildiyini göstərir. Belə olduqda sağlam qida zənn edib yediyiniz yumurta ilə əslində orqanizminizə pislik etmiş olursunuz.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
29-05-2017, 15:05
"Koroğlu" Nəqliyyatı Mübadilə Mərkəzi əvvəlki yerinə qaytarılır
23-09-2015, 00:15
Zakir Həsənov Belarus səfiri ilə görüşdü
14-10-2016, 19:53
Yerkökü suyunu üzünüzə çəksəniz...
6-08-2018, 03:49
Zərdab rayonunda nələr baş verir ... Kisərən Ana Prezidentə səslənir
19-01-2023, 11:54
Azərbaycanda məktəbdə qanunsuzluq - Tədris edilməmiş dərs saatlarına görə maaş yazılıb
6-06-2017, 12:08
"Oğlumu döyüb, atıb hamama" - Qonşular arasında dava - VİDEO
29-08-2021, 15:39
Azərbaycanda koronavirusa yoluxan jurnalist vəfat etdi – FOTO
26-10-2017, 18:52
ŞƏMKİRDƏ FACİƏ-Sevgilisini qardaşı, özünü isə özü öldürdü
22-07-2017, 10:31
Dünya çempionu ilə bağlı hökm dəyişmədi