Südə bir diş SARIMSAQ atın - Bu xəstəliklərin qarşısını alın
Tarix: 28-08-2018 | Saat: 16:44
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Pəhriz mütəxəssisi Şebnem Yıldırım sarımsağın bir çox faydası olduğunu və edilən bir araşdırmada süd ilə birlikdə yeyildikdə, ağız qoxusunu azaltdığını deyib.
Xeberaz.az bildirir ki, araşdırmalar sarımsağın Süd vəzi xərçənginin yaranma riskini azaltağını göstərir.
Elm adamları qida zəhərlənmələrində tez-tez rastlanan “campylobacter jejuni” bakteriyasına qarşı sarımsağın ənənəvi antibiotiklərdən 100 qat daha təsirli olduğunu müəyyən ediblər.
Araşdırmalara görə, soğan, sarımsaq, kəvər kimi tərvəzlərdən istifadə edən insanlarda artritə daha az rast gəlinir. Sarımsaq əzildikdə tərkibindəki hidrogen sulfit açığa çıxır, bu da qan təzyiqi səviyyəsini dəstəkləyir.
Araşdırmalar zamanı sarımsağın süd ilə birlikdə yeyilməsinin ağız qoxusunu azaltdığı müəyyən edilib. Sarımsağı əzilmiş və çiy olaraq yeyilməsinin mütləq olduğunu ifadə edən mütəxəssislər quru və ya toz sarımsaq əvəzinə, yeməklərdə təzə sarımsaqdan istifadə olunmasını məsləhət görürlər.
Bundan başqa, sarımsaqlı süd içmək Astma xəstəliyinin müalicəsinə kömək edir. Ayaqlarda və digər oynaqlarda yaranan ağrılara faydalıdır. Sarımsaq bədəndə olan toksinləri atır. Süd ilə qarışdırıldıqda bu faydalar iki dəfə çoxalır. Qaraciyərdə qaynaqlanan problem səbəbi ilə ortaya çıxan sarılıq xəstəliyi gündə bir stəkan sarımsaqlı süd içildikdə müalicə olunur.
Bir stəkan süd ilə 3-4 diş əzilmiş sarımsağı qaynadın və soyumasını gözləyin. Zövqə görə bal ilə dadlandıra bilərsiniz.
Xəbəri paylaş
9628 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 28-08-2018 | Saat: 16:44
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Xeberaz.az bildirir ki, araşdırmalar sarımsağın Süd vəzi xərçənginin yaranma riskini azaltağını göstərir.
Elm adamları qida zəhərlənmələrində tez-tez rastlanan “campylobacter jejuni” bakteriyasına qarşı sarımsağın ənənəvi antibiotiklərdən 100 qat daha təsirli olduğunu müəyyən ediblər.
Araşdırmalara görə, soğan, sarımsaq, kəvər kimi tərvəzlərdən istifadə edən insanlarda artritə daha az rast gəlinir. Sarımsaq əzildikdə tərkibindəki hidrogen sulfit açığa çıxır, bu da qan təzyiqi səviyyəsini dəstəkləyir.
Araşdırmalar zamanı sarımsağın süd ilə birlikdə yeyilməsinin ağız qoxusunu azaltdığı müəyyən edilib. Sarımsağı əzilmiş və çiy olaraq yeyilməsinin mütləq olduğunu ifadə edən mütəxəssislər quru və ya toz sarımsaq əvəzinə, yeməklərdə təzə sarımsaqdan istifadə olunmasını məsləhət görürlər.
Bundan başqa, sarımsaqlı süd içmək Astma xəstəliyinin müalicəsinə kömək edir. Ayaqlarda və digər oynaqlarda yaranan ağrılara faydalıdır. Sarımsaq bədəndə olan toksinləri atır. Süd ilə qarışdırıldıqda bu faydalar iki dəfə çoxalır. Qaraciyərdə qaynaqlanan problem səbəbi ilə ortaya çıxan sarılıq xəstəliyi gündə bir stəkan sarımsaqlı süd içildikdə müalicə olunur.
Bir stəkan süd ilə 3-4 diş əzilmiş sarımsağı qaynadın və soyumasını gözləyin. Zövqə görə bal ilə dadlandıra bilərsiniz.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
28-06-2021, 13:15
Novxanıda "Ləman Ailəvi İstirahət Mərkəzi"-də QOÇUXANA... - VİDEOFAKT
28-04-2016, 09:36
Cəbhədə gərgin gecə - Atəşkəs 117 dəfə pozulub
2-04-2023, 12:50
İftar süfrəsindən onları əskik etməyin - Susuzluğa və aclığa QARŞI
18-05-2017, 14:29
Ermənistan hökuməti istefa verib
18-10-2016, 13:40
Azərbaycanda 2012-ci ilin sərt qışı yaşana bilər - PROQNOZ
13-09-2016, 18:15
Müğənni Mira Rixosda - FOTOLAR
16-06-2016, 22:31
“Beləsinə xalq şairi adı yox, şallaq düşür”
9-02-2017, 19:48
Prezident hərbçilərlə bağlı - Sərəncam verdi
19-06-2016, 13:04
Təzə "07"lər belə olacaq - Foto