Qurban ətini doğru bişirməyin ÜSULLARI - Həkim məsləhəti
Tarix: 16-08-2018 | Saat: 20:01
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Qurban bayramını sağlam keçirmək üçün həkim dietoloq Dilək Çelik insanlara bəzi məsləhətlər verib.
Xeberaz.az bildirir ki, həkim xroniki xəstəliyi olan şəxslərin bayram süfrələrində porsiyalarına diqqət etməli olduqlarını vurğulayıb. O qeyd edib ki, ətin doğru üsullarla bişirilməsi sağlamlıq cəhətdən önəmlidir:
"Qurban ətinin 24 saat soyuducuda saxlandıqdan sonra istifadəsi məqsədəuyğundur. Çünki saxlanılan ət daha asan bişir, daha ləzzətli olur və orqanizmin əti həzm etməsini asanlaşdırır.
Həkim bildirib ki, qurban ətinin kərə yağı və quyruq yağında yüksək temperaturda bişirilməsi sağlamlıq baxımından doğru deyil. Çünki yüksək atəşə məruz qalan heyvanmənşəli yağ əti konsoregen qida halına gətirir. Ən idealı isə əti öz suyunda, bol tərəvəzlə bişirməkdir. Ləzzətli ət yeməyi üçün ədviyyatlardan istifadə edin. Kəklikotu, qırmızı bibər, zirə kimi ədviyyatlar həzmi asanlaşdırır.
Həkim əlavə edib ki, ətin faydalarından yararlanmaq üçün ən yaxşı üsul onu buxarda bişirməkdir. Bu üsulla qidaların vitamin və mineral dəyərləri saxlanılır.
Xəbəri paylaş
4728 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 16-08-2018 | Saat: 20:01
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Xeberaz.az bildirir ki, həkim xroniki xəstəliyi olan şəxslərin bayram süfrələrində porsiyalarına diqqət etməli olduqlarını vurğulayıb. O qeyd edib ki, ətin doğru üsullarla bişirilməsi sağlamlıq cəhətdən önəmlidir:
"Qurban ətinin 24 saat soyuducuda saxlandıqdan sonra istifadəsi məqsədəuyğundur. Çünki saxlanılan ət daha asan bişir, daha ləzzətli olur və orqanizmin əti həzm etməsini asanlaşdırır.
Həkim bildirib ki, qurban ətinin kərə yağı və quyruq yağında yüksək temperaturda bişirilməsi sağlamlıq baxımından doğru deyil. Çünki yüksək atəşə məruz qalan heyvanmənşəli yağ əti konsoregen qida halına gətirir. Ən idealı isə əti öz suyunda, bol tərəvəzlə bişirməkdir. Ləzzətli ət yeməyi üçün ədviyyatlardan istifadə edin. Kəklikotu, qırmızı bibər, zirə kimi ədviyyatlar həzmi asanlaşdırır.
Həkim əlavə edib ki, ətin faydalarından yararlanmaq üçün ən yaxşı üsul onu buxarda bişirməkdir. Bu üsulla qidaların vitamin və mineral dəyərləri saxlanılır.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
3-02-2017, 12:51
İti güllələmək istədi, özünü öldürdü
9-01-2022, 12:22
Əri Lider TV-nin keçmiş əməkdaşı Nahidə Həsənovanı balta ilə doğradı - Günəşlidə ŞOK
23-11-2017, 15:34
Elarizdən etiraf: "Mehriban Xanlarovanı sevirdim"
22-06-2019, 14:18
Azərbaycanda 24 yaşlı qız özünü binadan atdı
14-09-2022, 11:22
Məktəblərdə Bilik Günü qeyd edilməyəcək
22-01-2022, 12:00
Ərdoğan Sezen Aksunu tənqid etdi: "Hz. Adəmə uzanan dilləri qoparmaq borcumuzdur" - VİDEO
11-08-2016, 12:40
İranlı kişilər hicaba “YOX” dedilər - FOTOLAR
20-01-2016, 00:59
Yüksək təzyiqdən əziyyət çəkənlər üçün 10 faydalı ərzaq
31-10-2016, 18:41
Azəravtoyol: "Problemli yolların əksəriyyəti sovet dövründə inşa edilib"
16-11-2021, 10:35
Bu gün yağış, qar yağacaq, güclü külək davam edəcək