Yumurtanı bu halda yemək ÇOX ZƏRƏRLİDİR
Tarix: 31-05-2018 | Saat: 15:54
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
İnsan sağlamlığı üçün ən əhəmiyyətli zülal mənbəyi sayılan yumurtanın çiy halda, yoxsa bişmişinin daha faydalı olduğu çoxlarını düşündürən suallarından biridir.
Bu yazıda oxucuları çiy və bişmiş yumurta arasındakı fərqlə tanış edəcik.
Çiy yumurta zərərlidir
Ekspertlərin sözlərinə görə, çiy yumurtanın bir neçə əhəmiyyətli zərəri var.
Birincisi, çiy yumurta pis mənimsənilir. Əgər bişmiş yumurtanın 97%-i mənimsənilirsə, çiy yumurtanın yalnız 50%-i mənimsənilir.
Çiy yumurta bişmiş yumurta ilə müqayisədə daha tez-tez allergiyaya səbəb olur.
Digər zərəri isə salmonella mikrobu ilə yoluxma riskidir. Mütəxəssislər bildirir ki, salmonella mikrobları xüsusilə immun sistemi zəif olan insanlarda müxtəlif xəstəliklərə yol aça bilər.
Bişirilmə zamanı salmonella məhv olur.
Bütün bunları nəzərə alaraq ekspertlər yumurtanı tam bişirib şəkildə yeməyi məsləhət görür. Yumurtanın tərkibindəki mühüm protein qaynaqlarından biri olan avidin yumurta bişəndə biotin ilə birləşərək olduqca əhəmiyyətli protein yaradır. Nəticə etibarilə ancaq tam bişmiş yumurta orqanizmi zülalla təmin edir.
(publika)
Xəbəri paylaş
1 0208 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 31-05-2018 | Saat: 15:54
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
İnsan sağlamlığı üçün ən əhəmiyyətli zülal mənbəyi sayılan yumurtanın çiy halda, yoxsa bişmişinin daha faydalı olduğu çoxlarını düşündürən suallarından biridir.
Bu yazıda oxucuları çiy və bişmiş yumurta arasındakı fərqlə tanış edəcik.
Çiy yumurta zərərlidir
Ekspertlərin sözlərinə görə, çiy yumurtanın bir neçə əhəmiyyətli zərəri var.
Birincisi, çiy yumurta pis mənimsənilir. Əgər bişmiş yumurtanın 97%-i mənimsənilirsə, çiy yumurtanın yalnız 50%-i mənimsənilir.
Çiy yumurta bişmiş yumurta ilə müqayisədə daha tez-tez allergiyaya səbəb olur.
Digər zərəri isə salmonella mikrobu ilə yoluxma riskidir. Mütəxəssislər bildirir ki, salmonella mikrobları xüsusilə immun sistemi zəif olan insanlarda müxtəlif xəstəliklərə yol aça bilər.
Bişirilmə zamanı salmonella məhv olur.
Bütün bunları nəzərə alaraq ekspertlər yumurtanı tam bişirib şəkildə yeməyi məsləhət görür. Yumurtanın tərkibindəki mühüm protein qaynaqlarından biri olan avidin yumurta bişəndə biotin ilə birləşərək olduqca əhəmiyyətli protein yaradır. Nəticə etibarilə ancaq tam bişmiş yumurta orqanizmi zülalla təmin edir.
(publika)
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
9-05-2016, 06:36
Prezident Qələbə bayramı mərasimində
16-04-2018, 15:53
Silinmiş foto və videoları təkrar yükləmək mümkün olacaq - "WHATSAPP"DAN YENİ FUNKSİYA
5-07-2016, 10:55
İran prezidenti Azərbaycana gəlir
10-05-2022, 11:46
Mətanət Əsədova özünü Şakira ilə müqayisə etdi: “Şakira, yoxsa sizin Mata?” - FOTO
9-09-2021, 10:56
Meyxanaçı Ağakərimin ölüm xəbəri yayıldı, ailəsi təkzib etdi
15-06-2016, 20:04
Türkiyə-Rusiya yaxınlaşması: Səfir Ərdoğanla görüşə gəlir
17-09-2016, 16:19
Prezident pambıqçı qadınlarla çay süfrəsində - Fotolar
22-11-2015, 20:30
Barak Obama: “Tezliklə İŞİD-in axırına çıxacağıq...”
4-04-2016, 15:00
Moskva atəşi dayandırmağa çağırdı
4-09-2016, 09:54
Günün qoroskopu: maneələri dəf edə bilərsiniz