Meyvələrin qabığı nəyə faydalıdır? - TƏƏCCÜBLƏNƏCƏKSİNİZ
Tarix: 09-05-2018 | Saat: 20:02
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Meyvə və tərəvəzlərin insan orqanizmi üçün nə qədər faydalıdırsa, qabıqları ilə birlikdə qəbul edildikdə bir o qədər də çox lazımlı olur.
Bu barədə uzman diyetoloqlar məlumat verib. Onların sözlərinə görə, meyvə və tərəvəzlər qabıqlarıyla yeyildiyi zaman orqanizmə daha çox vitamin daxil olur. Həmçinin enerji itkisi bərpa edilərək xərçəng xəstəliyi riskini azaldır.
Beləliklə bir çox xəstəliklərlə mübarizə aparan qidaları təqdim edirik:
Kivi – bu meyvənin tüklü qabığı antioksidanlarla zəngindir. Anti-xərçəng, anti-iltihab və anti-allergik xüsusiyyətlərə malikdir. Qabığı özündən 3 qat daha faydalıdır. Tərkibindəki maddələr qida zəhərlənmələrinə yol açan bakteriyalarla mübarizə aparır.
Ananas – nə qədər qəribə görünsə də, sərt qabığının yeyilməsi tövsiyə edilir. Tikanlı sərt təbəqə yeyilə bilmədiyi üçün məsləhət görülmür. Lif və C vitamini ilə zəngindir. Həzm sistemində ölü toxumaları sürətli parçalayır və beləliklə mədəni qoruyur. Çəyirdəyini əzin və suyunu için. Çünki çeynəməsi çətinlik yarada bilər.
Banan - qabığı lutein antioksidanlarla zəngindir və göz hüceyrələrini ultrabənövşəyi şüalardan qoruyur. Qabığını 10 dəq qaynadıb, soyudulmuş şəlildə içməyiniz tövsiyə edilir.
Sarımsaq – aparılan araşdırmalara görə, qabığı 6 fərqli antioksidanla zəngindir. Ürəyi qorumaq üçün əsas vasitədir.
Mandarin (Naringi) və portağalın içərisindəki bəyaz hissə yüksək pektin maddəsilə zəngindir. Xolesterini aşağı salır. Bağırsaqların fəaliyyətini tənzimləyir.
(medicina.az)
Xəbəri paylaş
6838 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 09-05-2018 | Saat: 20:02
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Meyvə və tərəvəzlərin insan orqanizmi üçün nə qədər faydalıdırsa, qabıqları ilə birlikdə qəbul edildikdə bir o qədər də çox lazımlı olur.
Bu barədə uzman diyetoloqlar məlumat verib. Onların sözlərinə görə, meyvə və tərəvəzlər qabıqlarıyla yeyildiyi zaman orqanizmə daha çox vitamin daxil olur. Həmçinin enerji itkisi bərpa edilərək xərçəng xəstəliyi riskini azaldır.
Beləliklə bir çox xəstəliklərlə mübarizə aparan qidaları təqdim edirik:
Kivi – bu meyvənin tüklü qabığı antioksidanlarla zəngindir. Anti-xərçəng, anti-iltihab və anti-allergik xüsusiyyətlərə malikdir. Qabığı özündən 3 qat daha faydalıdır. Tərkibindəki maddələr qida zəhərlənmələrinə yol açan bakteriyalarla mübarizə aparır.
Ananas – nə qədər qəribə görünsə də, sərt qabığının yeyilməsi tövsiyə edilir. Tikanlı sərt təbəqə yeyilə bilmədiyi üçün məsləhət görülmür. Lif və C vitamini ilə zəngindir. Həzm sistemində ölü toxumaları sürətli parçalayır və beləliklə mədəni qoruyur. Çəyirdəyini əzin və suyunu için. Çünki çeynəməsi çətinlik yarada bilər.
Banan - qabığı lutein antioksidanlarla zəngindir və göz hüceyrələrini ultrabənövşəyi şüalardan qoruyur. Qabığını 10 dəq qaynadıb, soyudulmuş şəlildə içməyiniz tövsiyə edilir.
Sarımsaq – aparılan araşdırmalara görə, qabığı 6 fərqli antioksidanla zəngindir. Ürəyi qorumaq üçün əsas vasitədir.
Mandarin (Naringi) və portağalın içərisindəki bəyaz hissə yüksək pektin maddəsilə zəngindir. Xolesterini aşağı salır. Bağırsaqların fəaliyyətini tənzimləyir.
(medicina.az)
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
2-11-2017, 13:28
Azərbaycan XİN başçısı noyabrın 16-da həmsədrlərlə görüşəcək
29-03-2017, 11:26
Azərbaycanda kəskin abituriyent azalması - Ödənişdən sonra
21-08-2015, 00:19
"Cavid Hüseynovun yoxluğu hiss olunurdu"
11-06-2021, 10:42
Pərvindən çimərlik fotoları
8-09-2016, 20:24
Bakıda ŞOK HADİSƏ: kişi özündən 30 yaş kiçik qızı qaçırıb
14-01-2017, 14:22
LİDER TV-DƏ TÜRKAN HEYDƏROVA KÜLƏYİ ƏSƏCƏK – FOTOLAR
16-05-2019, 10:34
İlanların fəal dövrü başlandı - Zoologiya İnstitutundan XƏBƏRDARLIQ
5-12-2021, 12:37
Azərbaycanda 16 yaşlı qız onunla intim əlaqədə olan şəxslərdən birini seçdi: “Ailə quracağam”
8-01-2016, 12:28
Çanaqqalada qəza - : 4 ölü, 30 yaralı - FOTO