Gicitkən çayı xərçəng hüceyrələrinə qarşı
Tarix: 07-12-2017 | Saat: 15:54
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Gicitkən çox faydalı müalicəvi bitkidir. Təzə gicitkən xalq təbabətində qədim zamanlardan çox geniş istifadə olunur. Gicitkənin faydalı xüsusiyyətləri arasında:
- iltihab və mikrobəleyhinə təsirə malikdir,
- qurdqovucu vasitə kimi tanınır,
- nəfəs yolları təmizləyir,
- revmatizm, artrıt, podaqra zamanı yaxşı müalicəvi təsir göstərir,
- ürək-damar və qan sistemi üçün faydalıdır,
- sakitləşdirir, stresi azaldır,
- babasil zamanı kömək edir,
- sidikqovucu təsir edir,
- orqanizmi möhkəmləndirir,
- kosmetologiyada çox geniş istifadə olunur.
Antioksidantlarla zəngin olan gicitkən orqanizmdə gedən qocalma prosesləri ləngidir, xərçəngin inkişafının qarşısını alır.
Təzə gicitkəndən çox faydalı çay hazırlayın. Bu çay bir çox xəstəliklərin və pozulmaların qarşısını alır, orqanizmi möhkəmləndirir, vitamin və minerallarla təmin edir.
3-4 gicitkən yarpağı fincanda (100 ml) qaynar suda 10 dəqiqə ərzində dəmlənir, limon və bal əlavə olunur.
Belə çayı hər gün, gündə 1 dəfə içmək olar.
Bəzi ürək xəstəlikləri, tromboflebit zamanı gicitkən çayı içmək olmaz.
Xəbəri paylaş
6058 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 07-12-2017 | Saat: 15:54
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Gicitkən çox faydalı müalicəvi bitkidir. Təzə gicitkən xalq təbabətində qədim zamanlardan çox geniş istifadə olunur. Gicitkənin faydalı xüsusiyyətləri arasında:
- iltihab və mikrobəleyhinə təsirə malikdir,
- qurdqovucu vasitə kimi tanınır,
- nəfəs yolları təmizləyir,
- revmatizm, artrıt, podaqra zamanı yaxşı müalicəvi təsir göstərir,
- ürək-damar və qan sistemi üçün faydalıdır,
- sakitləşdirir, stresi azaldır,
- babasil zamanı kömək edir,
- sidikqovucu təsir edir,
- orqanizmi möhkəmləndirir,
- kosmetologiyada çox geniş istifadə olunur.
Antioksidantlarla zəngin olan gicitkən orqanizmdə gedən qocalma prosesləri ləngidir, xərçəngin inkişafının qarşısını alır.
Təzə gicitkəndən çox faydalı çay hazırlayın. Bu çay bir çox xəstəliklərin və pozulmaların qarşısını alır, orqanizmi möhkəmləndirir, vitamin və minerallarla təmin edir.
3-4 gicitkən yarpağı fincanda (100 ml) qaynar suda 10 dəqiqə ərzində dəmlənir, limon və bal əlavə olunur.
Belə çayı hər gün, gündə 1 dəfə içmək olar.
Bəzi ürək xəstəlikləri, tromboflebit zamanı gicitkən çayı içmək olmaz.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
11-05-2017, 13:11
Bugünkü valyuta hərracının nəticəsi açıqlanıb
8-12-2017, 13:18
Nazir işsizliyin səbəblərindən danışdı
6-12-2017, 20:21
Suriya İŞİD-dən tam azad olundu
13-05-2020, 21:38
Emin Ağalarov həyat yoldaşından ayrıldı
23-04-2017, 20:34
ANAR dünya şöhrətli müğənni ilə bir səhnəni bölüşdü - Fotolar
11-08-2015, 13:15
“Qəbələ” klubunun futbolçusu Cavid Hüseynov istintaqa cəlb olunub.
12-07-2020, 21:20
ABŞ-da 3,3 milyondan çox insan koronaya yoluxub
27-09-2019, 15:48
"Onun anasını yox, bacısını söymüşəm" - 13 il sonra açıqladı (VİDEO)