Meyvələrin üstünə limon suyu sıxsanız...
Tarix: 10-10-2017 | Saat: 10:36
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Yeməklərin qida dəyəri necə artıq olar?
Avstraliyalı sağlam qidalanma mütəxəssisi Fiona Tak yemək məhsullarının qida dəyərini artırmaq üçün üzərinə limon sıxmağı məsləhət görüb.
Oxucuları dietoloqun məsləhətləri ilə tanış edirik.
Yumurta qabığını limon suyunda saxlayın. Sizə qəribə gəlməsin. Bu, kalsium və mineral faizini artırmağın ən əlverişli yollarından biridir.
Təzə limon suyunu sıxdıqdan sonra boş yumurta qabığını onun içinə qoyun və soyuducuda bir gecə saxlayın. Yumurta qabığındakı minerallar limon turşusuna hopacaq. Həzm sistemini yaxşılaşdırmaq və qidaların yaxşı udulması üçün limon suyunu səhərlər ilıq suyla qarışdırıb için.
Meyvələrin üzərinə limon suyu və ya sürgəctən keçirilmiş limon qabığı əlavə edin. Meyvələrin üzərinə limon suyu sıxmaq onları C vitamini ilə zənginləşdirir.
Tərəvəzləri antioksidantla zənginləşdirmək üçün üzərinə zeytun yağı əlavə edin.
Tərəvəzləri bişirdikdən sonra üstünə bir miqdar saf sızma zeytun yağı tökün. Beləliklə də onların iltihab önləyici xüsusiyyəti və orqanizmdə sərbəst radikalları məhv edən kimyəvi maddələrin sayı (antioksidant) artır. Bundan başqa zeytun yağı tərəvəzlərdə olan faydaları maddələrin bədən tərəfindən sorulmasına kömək edir.(publika)
Xəbəri paylaş
8718 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 10-10-2017 | Saat: 10:36
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Yeməklərin qida dəyəri necə artıq olar?
Avstraliyalı sağlam qidalanma mütəxəssisi Fiona Tak yemək məhsullarının qida dəyərini artırmaq üçün üzərinə limon sıxmağı məsləhət görüb.
Oxucuları dietoloqun məsləhətləri ilə tanış edirik.
Yumurta qabığını limon suyunda saxlayın. Sizə qəribə gəlməsin. Bu, kalsium və mineral faizini artırmağın ən əlverişli yollarından biridir.
Təzə limon suyunu sıxdıqdan sonra boş yumurta qabığını onun içinə qoyun və soyuducuda bir gecə saxlayın. Yumurta qabığındakı minerallar limon turşusuna hopacaq. Həzm sistemini yaxşılaşdırmaq və qidaların yaxşı udulması üçün limon suyunu səhərlər ilıq suyla qarışdırıb için.
Meyvələrin üzərinə limon suyu və ya sürgəctən keçirilmiş limon qabığı əlavə edin. Meyvələrin üzərinə limon suyu sıxmaq onları C vitamini ilə zənginləşdirir.
Tərəvəzləri antioksidantla zənginləşdirmək üçün üzərinə zeytun yağı əlavə edin.
Tərəvəzləri bişirdikdən sonra üstünə bir miqdar saf sızma zeytun yağı tökün. Beləliklə də onların iltihab önləyici xüsusiyyəti və orqanizmdə sərbəst radikalları məhv edən kimyəvi maddələrin sayı (antioksidant) artır. Bundan başqa zeytun yağı tərəvəzlərdə olan faydaları maddələrin bədən tərəfindən sorulmasına kömək edir.(publika)
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
12-05-2023, 09:09
“WhatsApp” hər kəsə lazım olan 3 yeni funksiya təqdim etdi
5-07-2015, 19:55
Masallıda 45 yaşlı qadını maşın vuraraq öldürdü
10-11-2016, 14:30
Bakıda qadın sürücü məktəbli qızları vurub qaçdı
7-05-2018, 12:08
“Bozbash pictures”də yenidən toydur
13-07-2016, 01:44
Futbolçumuzu öldürən erməni həbs edildi
18-05-2017, 12:06
Duman, 30 dərəcə isti - PROQNOZ
27-04-2016, 20:16
Bakı-Qazax yolunda qəza: Sərnişin öldü
24-02-2017, 12:06
Vera Brejneva Bakıya gələcək