Bu qidalar sizi qripdən qoruyacaq - SİYAHI
Tarix: 30-09-2017 | Saat: 19:22
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Türkiyəli dietoloq Vildan Kabataş qışda immuniteti gücləndirib xəstəliklərdən qoruyan qidaların siyahısını açıqlayıb.
Həmin siyahını təqdim edirik:
Cəfəri: C vitamini və dəmir anbarıdır. Böyrəkləri təmizləyir və qan şəkərini nizamlayır.
İspanaq: İmmunitet sistemini gücləndirən ispanaq dəmir baxımından zəngindir. Beta-karotin ehtiva etdiyi üçün yaşla birlikdə ortaya çıxan göz xəstəliklərinə qarşı da təsirlidir.
Kələm: Tərkibi qocalmağın qarşısını alan minerallar, xüsusən də natriumla zəngindir. Mədə və qida borusu xərçəngi təhlükəsini azaldır. Kələm növlərində olan U vitamini, mədə və bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Dəri sağlamlığı üçün faydalıdır.
Brüssel kələmi: Az bişirilməsi və ya çiy istehlak edilməsi daha məqsədəuyğundur. İmmunitet sistemini gücləndirir. Lif, A, C vitaminləri və fol dəri sağlamlığı üçün də faydalıdır.
Balqabaq: Balqabaq zəngin lif, A vitamini, fosfor və kalsiumdan ibarətdir. Lifli yeməklər bağırsaq xərçənginin yaranmasının qarşısını alır.
Soğan-sarımsaq: İmmunitet sistemini gücləndirməkdə olduqca təsirlidir.
Naringi: Zəngin C vitamini xüsusilə qış aylarında xəstəliklərdən müdafiə edir.
Portağal: C vitamini və fol turşusu qaynağı olan portağal immunitet sistemini gücləndirir və qan azlığına yaxşı təsir edir.
Qreyfrut: C Vitamini baxımından zəngin olan qreyfrut immunitet sistemi üçün olduqca yararlıdır.
Armud: A, B1, B2, B3, B6 və C vitaminləri ilə zəngindir. Qabıqlı olaraq istehlak edilməsi bağırsaq sağlamlığı üçün çox faydalıdır.
Razyana: Tərkibində uçucu yağlar olduğu üçün qaynatmaq olmaz, isti suda dəmləmə şəklində saxlayıb içilməlidir. Razyana kalsium, kalium kimi minerallarla yanaşı, B vitamini ilə zəngindir. O, bədən müqavimətini artırır, nizamlı istifadə edildikdə xolesterini aşağı salır.
Sarıkök: Sarıkök antioksidant mənbəyidir. İltihabönləyici xüsusiyyətə malik olan sarıkök immuniteti güncləndirir. Eyni zamanda mədə pozğunluğunun qarşısını alır.
Kəvər: C, K və B vitamini anbarıdır. Bundan başqa, kalium, kalsium, silisium, maqnezium, kükürd, mis baxımından olduqca zəngindir. Eyni zamanda bağırsaqların işini yaxşılaşdıraraq qəbizlik problemini aradan qaldırır.
Xəbəri paylaş
7268 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 30-09-2017 | Saat: 19:22
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Həmin siyahını təqdim edirik:
Cəfəri: C vitamini və dəmir anbarıdır. Böyrəkləri təmizləyir və qan şəkərini nizamlayır.
İspanaq: İmmunitet sistemini gücləndirən ispanaq dəmir baxımından zəngindir. Beta-karotin ehtiva etdiyi üçün yaşla birlikdə ortaya çıxan göz xəstəliklərinə qarşı da təsirlidir.
Kələm: Tərkibi qocalmağın qarşısını alan minerallar, xüsusən də natriumla zəngindir. Mədə və qida borusu xərçəngi təhlükəsini azaldır. Kələm növlərində olan U vitamini, mədə və bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Dəri sağlamlığı üçün faydalıdır.
Brüssel kələmi: Az bişirilməsi və ya çiy istehlak edilməsi daha məqsədəuyğundur. İmmunitet sistemini gücləndirir. Lif, A, C vitaminləri və fol dəri sağlamlığı üçün də faydalıdır.
Balqabaq: Balqabaq zəngin lif, A vitamini, fosfor və kalsiumdan ibarətdir. Lifli yeməklər bağırsaq xərçənginin yaranmasının qarşısını alır.
Soğan-sarımsaq: İmmunitet sistemini gücləndirməkdə olduqca təsirlidir.
Naringi: Zəngin C vitamini xüsusilə qış aylarında xəstəliklərdən müdafiə edir.
Portağal: C vitamini və fol turşusu qaynağı olan portağal immunitet sistemini gücləndirir və qan azlığına yaxşı təsir edir.
Qreyfrut: C Vitamini baxımından zəngin olan qreyfrut immunitet sistemi üçün olduqca yararlıdır.
Armud: A, B1, B2, B3, B6 və C vitaminləri ilə zəngindir. Qabıqlı olaraq istehlak edilməsi bağırsaq sağlamlığı üçün çox faydalıdır.
Razyana: Tərkibində uçucu yağlar olduğu üçün qaynatmaq olmaz, isti suda dəmləmə şəklində saxlayıb içilməlidir. Razyana kalsium, kalium kimi minerallarla yanaşı, B vitamini ilə zəngindir. O, bədən müqavimətini artırır, nizamlı istifadə edildikdə xolesterini aşağı salır.
Sarıkök: Sarıkök antioksidant mənbəyidir. İltihabönləyici xüsusiyyətə malik olan sarıkök immuniteti güncləndirir. Eyni zamanda mədə pozğunluğunun qarşısını alır.
Kəvər: C, K və B vitamini anbarıdır. Bundan başqa, kalium, kalsium, silisium, maqnezium, kükürd, mis baxımından olduqca zəngindir. Eyni zamanda bağırsaqların işini yaxşılaşdıraraq qəbizlik problemini aradan qaldırır.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
27-08-2015, 15:38
Tanınmaz hala düşüb - FOTO
3-02-2016, 22:51
“Azərbaycanda mobil nömrə - 80 min manata satılır
3-05-2022, 03:28
ƏFSANƏ BAĞLANIR
17-09-2015, 16:41
Elçibəyin mühafizəçisi vəfat etdi
31-03-2017, 14:27
Qızına aldığı cehizin pulunu ödəyə bilməyən - Ana həbs edilib
14-06-2019, 11:05
Roza sinəsini açıb əli ilə gizlətməyə çalışdı - Foto
11-12-2015, 19:23
Media nümayəndələri azərbaycanlı səfirlə görüşdə (FOTO)
8-02-2016, 12:46
Avtobus sürücülərinə və piyadalara xəbərdarlıq
4-08-2017, 16:55
Yanan "Gelandewagen"lə bu maşın yarışıb? - FOTO