Naxçıvan Muxtar Respublikası
9 - 14°
- 5 - 10°
Qazax, Gəncə, Goranboy, Tər-Tər, Ağdam, Füzuli, Cəbrayıl
9 - 14°
0 - 5°
Mərkəzi-Aran
9 - 4
0 - 5
Masallı, Yardımlı, Lerik, Lənkəran, Astara
7-11°
0-3°
Bakıda və Abşeron yarımadasında
8-10°
2-4°
Zərərli sandığımız amma əslində faydalı olan Qidalar
Tarix: 04-07-2017 | Saat: 12:09
Bölmə:Karusel / Maraqlı / Foto-fakt / Ekskluziv | çapa göndər



Gündəlik həyatda qəbul etdiyimiz bir çox yemək haqqında eşitdiklərimizin ümumiyyətlə səhv məlumatlar olduğunu bilirdinizmi? Xəbəraz.Az sizə xalq arasında, 'zərərli' olaraq xarakterizə edilən lakin rahatlıqla qəbul edə biləcəyiniz qidaları təqdim edir.

Banan


Orta böyüklükdə bir bananda 110 kalori və 14 qr şəkər olur. Bu səbəbdən banan, pəhriz zamanı istifadə olunmur. Lakin banandakı yüksək miqdarda kalium təzyiqi aşağı salır, içində olan antioksidan və C vitamini isə xərçəng riskini azaldır. Bananda eyni zamanda triptofan deyilən maddə varki buda yaddaşı və ruh vəziyyətini gücləndirməklə yardımçı olur.

Popcorn


Film izlərkən əvəzolunmaz qida olan popcorn, tam taxıl və lif baxımından olduqca zəngin bir qidadır.Qarğıdalıda zülal, kalsium, dəmir, fosfor, A və B2 vitaminləri var. 3,5 su stəkanı ölçüsündəki partlamış qarğıdalı üç peçenyədən daha az kalori isdifadə etməkdədir.Qan şəkərinin daha yaxsi yüksəlməsini təmin edər və qəbizliyi düzənləyər.

ŞOKOLAD


Həddindən artıq istifadə edildikdə obezitə(artıq çəki xəstəliyi) gətirib çıxarda həmçinin dişlərimizi çürüdə bilər,qaraciyərimizə zərər verə bilər və qadınlara selülit yarada bilər.Zərərli olaraq qəbul edilən şokolad, düzgün şəkildə istifadə edildiyində bədəndə stressi yox edər kortizon hormonunun ifraz olunmasını təmin edər. Bədəndə enerji istehsalı təmin edən şokolad ayrıca beyni daha sürətli işlədir.Tərkibində kalsium, fosfor, maqnezium, dəmir, sink və mis kimi minerallar olan şokolad, xərçəng və ürək xəstəliklərindən qorunmasında müsbət təsirə sahibdir.

Dondurulmuş meyvə və tərəvəz


Son illər dondurulmuş və konservləşdirilmiş tərəvəz, meyvə və digər qidaların istehsalı daha da artır. Təbii ki, əksər ailələr dondurulomuş qidaların zərərli olduğunu əsaəs gətirərək belə qidaları almağa ehtiyat edir.Dondurma əməliyyatı, çiy qidaların qida elementlərinin qorunmasında ən təsirli üsullardan biridir. Məhsullar dondurularkən qoruyucu qatqı maddəsi istifadə edilmədiyi təqdirdə qidanın dəyərində, keyfiyyətində və ya dadında heç bir azalma olmur. Bu səbəbdən də qışda dondurulmuş məhsullardan istifadə etmək mümkündür.




9168 dəfə oxunub.

Digər xəbərlər
2-03-2017, 13:24 Sabahın HAVAsı

bütün xəbərlər
____ Instagram ___