Toyuq ətinin üzərində bu zolaqlar varsa...
Tarix: 14-02-2017 | Saat: 22:41
Bölmə:Karusel / M2 / Araşdırma | çapa göndər
Heyvanların müdafiəsi üçün qurulan "Compassion in World Farming" qrupu yeni bir hesabatlarını dərc edib.
Qrupun yaydığı video hesabatda, mətbəxlərdə ən çox istehlak edilən qidalardan olan toyuqlar haqqında maraqlı məsələlər təsbit olunub.
Videoda istehlakçılara "marketdən aldığınız toyuğun üzərində ağ xətlər varmı?" sualı verilib.
Bir növ əzələ xəstəliyinə işarə edən bu zolaqlar fermalarda böyüyən toyuqlarda rast gəlindiyi iddia edilib.
CIWF tərəfindən yayımlanan videoda, toyuq ətində rast gəlinən ağ zolaqların toyuqların çox sürətli böyüdülməsi, daha çəkili olması və döş hissəsinin daha böyük olması səbəbindən, "miyopati" adı verilən bir əzələ xəstəliyindən qaynaqlandığı iddia edilib.
İlkin araşdırmalardan sonra, yayımlanan hesabata görə, ətin üzərində müşahidə olunan ağ xətlər ətin keyfiyyətini aşağı salmaqla yanaşı, istehlak dəyərini də azaldır.
Əzələ xəstəliyi olan toyuqlar daha yağlı olur və bişmə zamanı sousu daha yaxşı özünə hopdurur.
Bu xəstəlikdən əziyyət çəkən toyuqlar, adətən "nuqqet" kimi hazırlanmış ət məhsullarında istifadə edilir.
Aparılan araşdırma zamanı yoxlanılan 285 toyuqğun 96%-də eyni xəstəliyə rast gəlinib.
Xəbəri paylaş
7788 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 14-02-2017 | Saat: 22:41
Bölmə:Karusel / M2 / Araşdırma | çapa göndər
Heyvanların müdafiəsi üçün qurulan "Compassion in World Farming" qrupu yeni bir hesabatlarını dərc edib.
Qrupun yaydığı video hesabatda, mətbəxlərdə ən çox istehlak edilən qidalardan olan toyuqlar haqqında maraqlı məsələlər təsbit olunub.
Videoda istehlakçılara "marketdən aldığınız toyuğun üzərində ağ xətlər varmı?" sualı verilib.
Bir növ əzələ xəstəliyinə işarə edən bu zolaqlar fermalarda böyüyən toyuqlarda rast gəlindiyi iddia edilib.
CIWF tərəfindən yayımlanan videoda, toyuq ətində rast gəlinən ağ zolaqların toyuqların çox sürətli böyüdülməsi, daha çəkili olması və döş hissəsinin daha böyük olması səbəbindən, "miyopati" adı verilən bir əzələ xəstəliyindən qaynaqlandığı iddia edilib.
İlkin araşdırmalardan sonra, yayımlanan hesabata görə, ətin üzərində müşahidə olunan ağ xətlər ətin keyfiyyətini aşağı salmaqla yanaşı, istehlak dəyərini də azaldır.
Əzələ xəstəliyi olan toyuqlar daha yağlı olur və bişmə zamanı sousu daha yaxşı özünə hopdurur.
Bu xəstəlikdən əziyyət çəkən toyuqlar, adətən "nuqqet" kimi hazırlanmış ət məhsullarında istifadə edilir.
Aparılan araşdırma zamanı yoxlanılan 285 toyuqğun 96%-də eyni xəstəliyə rast gəlinib.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
10-10-2016, 16:43
Son dəqiqə: Diyarbakırda terror: 1 şəhid və 6 yaralı var
21-09-2018, 13:06
“Qəbul imtahanlarının suallarının tərkibində dəyişikliklər olacaq” - Məleykə Abbaszadə
28-02-2019, 15:09
“Kredit borclarının artan hissəsi silindi” - Deputat problemli kreditlər fərmanını ŞƏRH ETDİ
7-11-2016, 20:54
Bakıda rəis vəzifədən çıxarıldı - Tıxaca görə
16-10-2015, 14:33
Kişiləri başdan çıxaran qoxular və qidalar
21-08-2015, 12:39
Bakıda “bıçaqlanan” şəxsə neçə nəfər kömək edər? – VİDEO
25-08-2016, 17:18
SON DƏQİQƏ! Kılıçdaroğlunun həyatına sui-qəsd
21-04-2022, 12:17
GÖYGÖL TƏHSİLİNİN “QARA QUTUSU” - Salman Balakişiyev “müdir boşluğu”ndan yararlanaraq, rayonda çoxsaylı qanunsuzluqlarla məşğuldur