Naxçıvan Muxtar Respublikası
9 - 14°
- 5 - 10°
Qazax, Gəncə, Goranboy, Tər-Tər, Ağdam, Füzuli, Cəbrayıl
9 - 14°
0 - 5°
Mərkəzi-Aran
9 - 4
0 - 5
Masallı, Yardımlı, Lerik, Lənkəran, Astara
7-11°
0-3°
Bakıda və Abşeron yarımadasında
8-10°
2-4°
Daha yumurta qabığını atmayacaqsınız
Tarix: 14-02-2017 | Saat: 11:35
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər

Daha yumurta qabığını atmayacaqsınız



Yumurta qabığı ən azı yumurtanın özü qədər faydalıdır.

"Xəbəraz.az "Trend-ə istinadən bildirir ki, alimlər yumurta qabığının "kalsium deposu" olduğunu bildirirlər. Belə ki, tərkibi 95% kalsium karbonatdan ibarət olan yumurta qabığını qaynatmaq, sonra sobada (93 ºC) 10-15 dəqiqə bişirmək lazımdır. Daha sonra toz halına salıb una qatmaq və ondan bir çox un məmulatları hazırlamaq olar.

Qabığın tərkibində olan kalsium qadınlarda yaşlandıqca yaranan osteoporoz (sümük əriməsi) ağrılarının qarşısını alır.

Lakin qabıqdan istifadə zamanı diqqətli olmaq lazımdır. Çünki normal olaraq gündə sadəcə 1 qram kalsium qəbul edilə bilər.


Xəbəri paylaş

8428 dəfə oxunub.

Digər xəbərlər
bütün xəbərlər
____ Instagram ___