Sarımsağı necə yeyək ki, faydası olsun?
Tarix: 30-11-2016 | Saat: 19:03
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Yaxınlarda Almaniya alimləri sarımsaqla bağlı geniş araşdırma aparıblar. Alimlər sarımsağın insan orqanizminə olan müalicəvi və profilaktik təsirini araşdırıblar.
Nəticələr alimləri sözün əsl mənasında heyrətləndirib. Alimlər sarımsağı insan sağlamlığı üçün ən faydalı məhsullardan biri kimi qiymətləndirib və hər gün ən azı 2 diş sarımsağı qəbul etməyi tövsiyə ediblər.
Sarımsağın faydaları həqiqətən saymaqla bitməz. Sarımsaq damarları təmizləyir, təzyiqi normallaşdırır, xərçəng əleyhinə təsirə malikdir, orqanizmə güclü iltihab və mikrobəleyhinə təsir edir, immun sistemini möhkəmləndirir.
Lakin istənilən məhsuldan fayda almaq üçün onu düzgün qəbul etmək lazımdır.
Belə ki, mütəxəssislər sarımsağı qəbul etdikdən əvvəl xırda doğramağı, 10-15 gözləməyi və yalnız sonra qəbul etməyi tövsiyə edirlər. Bu müddət ərzində sarımsaqda oksigenin təsirindən kimyəvi reaksiyalar gedir və nəticədə onun faydası bir neçə dəfə artır.
Mütəxəssislər sarımsağı yalnız çiy halda yeməyi tövsiyə edirlər. Bişirilmə zamanı yüksək temperaturun təsirindən sarımsaq öz faydalı xüsusiyyətlərini itirir.
Saglamolun.Az
Xəbəri paylaş
7868 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 30-11-2016 | Saat: 19:03
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Yaxınlarda Almaniya alimləri sarımsaqla bağlı geniş araşdırma aparıblar. Alimlər sarımsağın insan orqanizminə olan müalicəvi və profilaktik təsirini araşdırıblar.
Nəticələr alimləri sözün əsl mənasında heyrətləndirib. Alimlər sarımsağı insan sağlamlığı üçün ən faydalı məhsullardan biri kimi qiymətləndirib və hər gün ən azı 2 diş sarımsağı qəbul etməyi tövsiyə ediblər.
Sarımsağın faydaları həqiqətən saymaqla bitməz. Sarımsaq damarları təmizləyir, təzyiqi normallaşdırır, xərçəng əleyhinə təsirə malikdir, orqanizmə güclü iltihab və mikrobəleyhinə təsir edir, immun sistemini möhkəmləndirir.
Lakin istənilən məhsuldan fayda almaq üçün onu düzgün qəbul etmək lazımdır.
Belə ki, mütəxəssislər sarımsağı qəbul etdikdən əvvəl xırda doğramağı, 10-15 gözləməyi və yalnız sonra qəbul etməyi tövsiyə edirlər. Bu müddət ərzində sarımsaqda oksigenin təsirindən kimyəvi reaksiyalar gedir və nəticədə onun faydası bir neçə dəfə artır.
Mütəxəssislər sarımsağı yalnız çiy halda yeməyi tövsiyə edirlər. Bişirilmə zamanı yüksək temperaturun təsirindən sarımsaq öz faydalı xüsusiyyətlərini itirir.
Saglamolun.Az
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
1-05-2015, 13:59
Bakıda 1 sot torpağın qiyməti açıqlandı – CƏDVƏL
6-07-2016, 21:26
14 yaşlı yeniyetmə kanalda batdı
20-05-2015, 14:35
İyun ayının 1-dən rayon qeydiyyatında olan avtomobillərin Bakıda taksi fəaliyyətinə icazə verilməyəcək.
1-10-2016, 15:48
Bu adamları küçədə görsəniz, yaxınlaşın - Video
13-01-2022, 10:37
Bu tarixdə pensiyalar tam ödəniləcək
10-02-2020, 12:01
Göygöldə ölən namizəd vəkilinin oğlundan MÜRACİƏT - VİDEO
19-05-2020, 12:26
Şahin Məmmədovun təyin etdiyi bas həkim Agcabədidə at oynadir,bağda mənəm bağdatda kor xəlifə
14-11-2022, 12:51
Bakıda sükan arxasına keçən azyaşlı ilə bağlı DİN hərəkətə keçdi - VİDEO
8-01-2022, 17:44
Azərbaycanda DƏHŞƏT: “Uşaq evində böyüyən 15 yaşlı ananın övladı da sığınacaqdadır”