Dönər yeyənlərə nazirlikdən XƏBƏRDARLIQ
Tarix: 26-07-2016 | Saat: 13:58
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
"Xəbəraz.az " bildirir ki, bunu report-a açıqlamasında Səhiyyə Nazirliyinin Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzinin qida gigiyenası şöbəsinin müdiri İmran Abdullayev deyib.
O bildirib ki, sahibkarların fəaliyyəti ilə bağlı yoxlamalar dayandırılsa da, müşahidələr dönərxanalarda natəmizliyin hökm sürdüyünü göstərir: "Əsasən də, yol kənarlarında fəaliyyət göstərən dönərxanaların vəziyyəti qənaətbəxş deyil. Hazırda Bakı şəhərində 1000-ə yaxın dönərxana fəaliyyət göstərir. Yoxlamaların dayandırılmasından sonra dönərxanaların sayı artıb. Bu məsələdə əhali də diqqətli, tələbkar olmalıdır. Təklif və tələb olanda artıq üçüncü tərəf kənarda qalır. Əhali, xüsusilə də gənclər dönərdən çox istifadə edirlər. Hazırda toyuq ətindən dönər hazırlayanların sayı artıb. Əslində, hər iki ətdən hazırlanan dönərdə problem ola bilər. Toyuq dönərində infeksiya, mal ətindən hazırlanan dönərdə mənşə problemi ortaya çıxa bilər".
İ.Abdullayev at ətindən dönər hazırlanması probleminə də toxunub. O bildirib ki, at ətinin satışının qarşısını almaq üçün bu məsələ qanunvericilikdə əksini tapmalıdır: "Qanunvericilikdə dəyişiklik olmalıdır. Qanunda at əti satan şəxsləri konkret hansı cəzanın gözlədiyi göstərilməlidir. Belə olarsa, həmin insanlar bu addımı atmaqdan çəkinərlər. Əks təqdirdə, cüzi cərimə ödəməklə bu qanunsuz əməllərini davam etdirəcəklər".
Xəbəri paylaş
5458 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 26-07-2016 | Saat: 13:58
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
"Xəbəraz.az " bildirir ki, bunu report-a açıqlamasında Səhiyyə Nazirliyinin Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzinin qida gigiyenası şöbəsinin müdiri İmran Abdullayev deyib.
O bildirib ki, sahibkarların fəaliyyəti ilə bağlı yoxlamalar dayandırılsa da, müşahidələr dönərxanalarda natəmizliyin hökm sürdüyünü göstərir: "Əsasən də, yol kənarlarında fəaliyyət göstərən dönərxanaların vəziyyəti qənaətbəxş deyil. Hazırda Bakı şəhərində 1000-ə yaxın dönərxana fəaliyyət göstərir. Yoxlamaların dayandırılmasından sonra dönərxanaların sayı artıb. Bu məsələdə əhali də diqqətli, tələbkar olmalıdır. Təklif və tələb olanda artıq üçüncü tərəf kənarda qalır. Əhali, xüsusilə də gənclər dönərdən çox istifadə edirlər. Hazırda toyuq ətindən dönər hazırlayanların sayı artıb. Əslində, hər iki ətdən hazırlanan dönərdə problem ola bilər. Toyuq dönərində infeksiya, mal ətindən hazırlanan dönərdə mənşə problemi ortaya çıxa bilər".
İ.Abdullayev at ətindən dönər hazırlanması probleminə də toxunub. O bildirib ki, at ətinin satışının qarşısını almaq üçün bu məsələ qanunvericilikdə əksini tapmalıdır: "Qanunvericilikdə dəyişiklik olmalıdır. Qanunda at əti satan şəxsləri konkret hansı cəzanın gözlədiyi göstərilməlidir. Belə olarsa, həmin insanlar bu addımı atmaqdan çəkinərlər. Əks təqdirdə, cüzi cərimə ödəməklə bu qanunsuz əməllərini davam etdirəcəklər".
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
29-12-2015, 23:24
Naxçıvan gömrüyündə monopoliya ləğv edildi
5-04-2017, 14:41
Anoreksiya xəstəsi gözəllik müsabiqəsində birinci oldu - FOTO
28-06-2015, 19:27
ilk dəfə yağış görən körpə — VİDEO
10-03-2021, 13:41
“EDU Gallery”dən FIRILDAQÇILIQ: 5000 dollar... - İTTİHAM
31-10-2017, 15:45
Sabahın havası
8-01-2019, 17:37
Hicablı qadınları təhqir edən aktrisaya Ərdoğandan sərt cavab
12-11-2018, 11:45
Maşınların parklanması ilə bağlı YENİLİK
14-03-2017, 17:17
Bakıda ərəb turistlərə eskort xidmətləri: "1 zəngə 2 qız gəlir" - FOTO
8-07-2018, 08:54
Dünyanın ən zəngin adamı bəlli oldu
30-07-2016, 12:20
Bakıda kişi qızı və gəlinini polisə şikayət etdi - ŞOK SƏBƏB/FOTOLAR