Naxçıvan Muxtar Respublikası
9 - 14°
- 5 - 10°
Qazax, Gəncə, Goranboy, Tər-Tər, Ağdam, Füzuli, Cəbrayıl
9 - 14°
0 - 5°
Mərkəzi-Aran
9 - 4
0 - 5
Masallı, Yardımlı, Lerik, Lənkəran, Astara
7-11°
0-3°
Bakıda və Abşeron yarımadasında
8-10°
2-4°
Soğanı bu formada istifadə etmək xərçəngə səbəb olur - XƏBƏRDARLIQ
Tarix: 22-09-2023 | Saat: 11:00
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər



Açıqlamaları və sağlam həyat tövsiyələri ilə tanınan türkiyəli professor Canan Karatay bu dəfə soğanın istifadəsi barədə danışıb. 

 Canan Karatay soğan istehlakında edilən səhvin xərçəngə səbəb ola biləcək ciddi zərərlərə səbəb ola biləcəyinə diqqət çəkərək, soğanın düzgün istehlakı ilə bağlı maraqlı məlumatlar verib.
Canan Karatayın verdiyi açıqlamalara görə, soğan istehlakında edilən səhv soğanın qızardılmasıdır. Soğanı qovuraraq istehlak etmək tərkibindəki sağlam komponentlərin məhv olmasına səbəb olur. Canan Karatay soğanın heç vaxt qızardılmaması lazım olduğunu vurğulayıb.

Soğanların qızardılması və istehlakı təkcə onların sağlam komponentlərinin və antibiotik xüsusiyyətlərinin itirilməsinə səbəb olmur. Eyni zamanda qızartma ilə istehlak edilən soğanda kanserogen maddə əmələ gəlməsi müşahidə edilir. Kanserogen olan soğan istehlakı orqanizmdə xərçəngə tutulma riskini xeyli artırır. 


Xəbəri paylaş

4108 dəfə oxunub.

Digər xəbərlər
bütün xəbərlər
____ Instagram ___