Dondurmalar hansı yağdan hazırlanır? - GİZLİ TƏHLÜKƏ
Tarix: 13-05-2022 | Saat: 09:49
Bölmə:Karusel / Maraqlı / M2 | çapa göndər
2258 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 13-05-2022 | Saat: 09:49
Bölmə:Karusel / Maraqlı / M2 | çapa göndər

Bəzi vicdansız istehsalçılar dondurmaya sağlamlıq üçün təhlükəli olan maddələr əlavə edirlər. Məsələn, heç bir faydası olmasa da, dondurmaya yağlılığı artırmaq üçün palma yağı əlavə olunur.
Bu barədə "Gazeta.ru”ya diyetoloq, tibb elmləri doktoru Mixail Qinzburq danışıb.
Həkim etiketə diqqət etməyi tövsiyə edib və bildirib ki, məhsul bitki kremindən və ya süd yağının analoqundan hazırlanırsa, başqa bir markaya üstünlük vermək daha yaxşıdır.
"Belə adlar altında palma yağı gizlədilir, qida rasionumuza trans yağları gətirir, bu, orqanizmdə iltihabi proseslərin inkişafını sürətləndirir və ateroskleroza səbəb ola bilər. Dondurmada belə yağların və şəkərin birləşməsi çox təhlükəli qarışıqdır”, - diyetoloq xəbərdarlıq edib.
Onun fikrincə, dondurulmuş meyvə-tərəvəz şirələrini dadlandırıcı əlavə edilmədən almaq daha yaxşıdır.
Digər xəbərlər
2-04-2015, 21:44
Səfir: İsrail Azәrbaycanın әrazi bötövlüyünü dәstәklәyir
19-10-2016, 17:05
Facebook canlı yayım xüsusiyyətinə daha bir funksiya əlavə etdi - FOTO
10-02-2020, 15:50
Ləğv ediləcək dairə və məntəqə sədrləri həbs oluna bilər - Məzahir Pənahov: "ARAŞDIRILIR"
16-04-2016, 23:45
Tabutu mənə görə 4 dəfə geri qaytardılar – Mir Şahin
11-09-2016, 15:35
Lukaşenko: “Prezident Tramp olacaq”
28-04-2016, 09:36
Cəbhədə gərgin gecə - Atəşkəs 117 dəfə pozulub
26-11-2018, 10:43
İranda güclü zəlzələ: xəsarət alanların sayı 634-ə çatdı
19-08-2015, 01:28
İsmayıllıda yanğın hadisəsi qeydə alınıb.
11-02-2017, 23:14
İsa Qəmbərə ağır itki üz verdi