Dondurmalar hansı yağdan hazırlanır? - GİZLİ TƏHLÜKƏ
Tarix: 13-05-2022 | Saat: 09:49
Bölmə:Karusel / Maraqlı / M2 | çapa göndər
Xəbəri paylaş
4318 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 13-05-2022 | Saat: 09:49
Bölmə:Karusel / Maraqlı / M2 | çapa göndər
Bəzi vicdansız istehsalçılar dondurmaya sağlamlıq üçün təhlükəli olan maddələr əlavə edirlər. Məsələn, heç bir faydası olmasa da, dondurmaya yağlılığı artırmaq üçün palma yağı əlavə olunur.
Bu barədə "Gazeta.ru”ya diyetoloq, tibb elmləri doktoru Mixail Qinzburq danışıb.
Həkim etiketə diqqət etməyi tövsiyə edib və bildirib ki, məhsul bitki kremindən və ya süd yağının analoqundan hazırlanırsa, başqa bir markaya üstünlük vermək daha yaxşıdır.
"Belə adlar altında palma yağı gizlədilir, qida rasionumuza trans yağları gətirir, bu, orqanizmdə iltihabi proseslərin inkişafını sürətləndirir və ateroskleroza səbəb ola bilər. Dondurmada belə yağların və şəkərin birləşməsi çox təhlükəli qarışıqdır”, - diyetoloq xəbərdarlıq edib.
Onun fikrincə, dondurulmuş meyvə-tərəvəz şirələrini dadlandırıcı əlavə edilmədən almaq daha yaxşıdır.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
10-08-2015, 15:33
Apple yeni iPhone-u sentyabrın 9-da təqdim edəcək
10-07-2018, 21:25
Bu marşrut avtobuslarının hərəkət istiqaməti dəyişdirilir - SİYAHI
3-11-2022, 12:17
DSX-nin əsgəri özünü GÜLLƏLƏDİ
29-10-2022, 09:50
“Xəyal etmişdim ki, qaynanamla ana-qız olacağam, amma..."
13-10-2015, 22:53
Türkiyədə növbəti qarşıdurma — 11 ölü
16-11-2016, 10:11
Azərbaycanda rüşvət varmı? - Son hesabat
25-05-2017, 17:32
Putin İlham Əliyevə məktub yazdı: "Azərbaycanın qazandığı uğurlar hamıya məlumdur"
19-02-2016, 12:56
Oğru hadisə yerində passportunu unutdu və...
30-08-2015, 14:47
Azərbaycanda televiziya yayımı rəqəmsala keçir