Naxçıvan Muxtar Respublikası
9 - 14°
- 5 - 10°
Qazax, Gəncə, Goranboy, Tər-Tər, Ağdam, Füzuli, Cəbrayıl
9 - 14°
0 - 5°
Mərkəzi-Aran
9 - 4
0 - 5
Masallı, Yardımlı, Lerik, Lənkəran, Astara
7-11°
0-3°
Bakıda və Abşeron yarımadasında
8-10°
2-4°
Yaddaşı gücləndirir, xərçəngin qarşısını alır
Tarix: 29-03-2021 | Saat: 09:07
Bölmə:Bütün xəbərlər / Karusel / Gündəm / Səhiyyə / Foto-fakt | çapa göndər



Darçın yeməklərdə və şirniyyatda istifadə olunan ədviyyatdır. Çin və Seylon olmaqla iki növü var. Onları bir-birindən dadına görə fərqləndirirlər. Seylon darçını Çininkindən daha şirin və daha dadlıdır. Darçının sağlamlığa bir çox müsbət təsirləri var.
"Xeberàz.Az"  darçının faydalarını təqdim edir:
• Gündə yarım çay qaşığı darçın qəbulu xolesterolu azaldır və ürək sağlamlığını qoruyur.
• "Tip 2" adlı diabet xəstələrində insulin istehsalını artırır, qan şəkərini isə azaldır.
• Xarici ölkələrdə darçın yağını göbələk xəstəliklərində istifadə edirlər və tez zamanda sağalmağa kömək edir.
• Darçın lenfoma xərçəng növü üçün də faydalıdır. Belə ki, xərçəng hüceyrələrinin çoxalmasının qarşısını alır.
• Gərginlikdən meydana gələn baş və miqren ağrısını aradan qaldırır.
• Qan şəkərini balanslı saxlayaraq, arıqlamağa kömək edir.
• Darçının qoxusu yaddaşı gücləndirməyə kömək edir.
• Pis qoxuları və onlara səbəb olan bakteriyaları məhv edir.
• Darçın çayı isə həzm sistemi xəstəliklərinə faydalıdır.
• Darçının yağı, badam və zeytun yağları ilə qarışdırılaraq masaj edildikdə, əzələ ağrısını aradan qaldırır.
• Yeməyin üzərinə bir az darçın səpilməsi uzun müddət xarab olmamasına səbəb olur.
• Darçın yağı boğaz ağrısı və quru öskürəyə qarşı da faydalıdır.



1378 dəfə oxunub.

Digər xəbərlər
bütün xəbərlər
____ Instagram ___