"Zürafə" tortu
Tarix: 01-04-2015 | Saat: 21:26
Bölmə:Karusel / Qadınlar / M2 | çapa göndər
Tərkibi:
3/4 st. süd
3/4 st. 35%-li qaymaq
300 q peçenye
70-100 q kərə yağı
100 q (20-30 ədəd) marşmellou
300 q südlü şokolad
2 yumurta
0,5 ç.q. vanil cövhəri
Peçenyeni blenderdə xırdalayın. Ərinmiş yağ əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın.
Kənarı açılan, 21 sm diametrli formanı kərə yağı ilə yağlayın. Peçenye kütləsini içinə döşəyib kənarlarını divar boyu qaldırın. Əlinizlə basın. 160 dərəcə qızdırılmış sobada 10 dəqiqə bişirin (qızarmalıdır).
Südlü (olmasa, tünd) şokoladı xırdalayın.
Qazana südlə qaymağı tökün, daim qarışdıraraq orta itilikli odda qızdırın, amma qaynamasın. Ocaqdan götürüb xırdaladığınız şokoladı əlavə edin, əriyənədək qarışdırın.
Vanil əlavə edin.
Yumurtaları çalın, şokoladlı kütləyə əlavə edib, dərhal da sürətlə qarışdırın, mikserlə eynicinsli kütlə alınanadək çalın.
Bu şokoladlı kütləni korjun üzərinə tökün, sobada 15-20 dəqiqə (şokoladlı krem bərkiyənədək) bişirin.
Hazır və hələlik qaynar tortun üzərinə yarıya bölünmüş marşmellouları düzün.
180 dərəcə qızdırılmış sobanın üst gözündə 1-2 dəqiqə bişirin. Fikir verin ki, zefir (marşmellou) azacıq qızarsın, çox lazım deyil
Xəbəri paylaş
8828 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 01-04-2015 | Saat: 21:26
Bölmə:Karusel / Qadınlar / M2 | çapa göndər
Tərkibi:
3/4 st. süd
3/4 st. 35%-li qaymaq
300 q peçenye
70-100 q kərə yağı
100 q (20-30 ədəd) marşmellou
300 q südlü şokolad
2 yumurta
0,5 ç.q. vanil cövhəri
Peçenyeni blenderdə xırdalayın. Ərinmiş yağ əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın.
Kənarı açılan, 21 sm diametrli formanı kərə yağı ilə yağlayın. Peçenye kütləsini içinə döşəyib kənarlarını divar boyu qaldırın. Əlinizlə basın. 160 dərəcə qızdırılmış sobada 10 dəqiqə bişirin (qızarmalıdır).
Südlü (olmasa, tünd) şokoladı xırdalayın.
Qazana südlə qaymağı tökün, daim qarışdıraraq orta itilikli odda qızdırın, amma qaynamasın. Ocaqdan götürüb xırdaladığınız şokoladı əlavə edin, əriyənədək qarışdırın.
Vanil əlavə edin.
Yumurtaları çalın, şokoladlı kütləyə əlavə edib, dərhal da sürətlə qarışdırın, mikserlə eynicinsli kütlə alınanadək çalın.
Bu şokoladlı kütləni korjun üzərinə tökün, sobada 15-20 dəqiqə (şokoladlı krem bərkiyənədək) bişirin.
Hazır və hələlik qaynar tortun üzərinə yarıya bölünmüş marşmellouları düzün.
180 dərəcə qızdırılmış sobanın üst gözündə 1-2 dəqiqə bişirin. Fikir verin ki, zefir (marşmellou) azacıq qızarsın, çox lazım deyil
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
6-01-2016, 21:00
Günay Musayevanın keçmiş əri Tolqa Karel evlənir
4-05-2016, 19:07
Əsədlə müttəfiq deyilik - Lavrov
10-06-2016, 15:45
Bakıda 17 yaşlı qız özündən 15 yaş böyük ərini atıb qaçdı - MÜRACİƏT
14-07-2017, 11:29
Erməni qadın Zəhranın məzarını ziyarət etdi - FOTO
2-09-2020, 16:56
Adil Əliyevdən Mehdiyevə sensasion ittihamlar
4-11-2015, 12:35
46 yaşlı Cennifer Lopezdən rəqs şousu - fotolar
19-05-2016, 12:33
Şəhidimizin 40 mərasimi keçirildi
4-05-2016, 02:36
“Onun əlini erməni dişləməyib...”
1-09-2018, 15:39
Nişanlı qızı çöllükdə oğlanla görüşdürdü, 13 yaşlı bacısını maşında dəfələrlə zorladı, sonra... - Sabirabadda şok