Yapon dietası ilə arıqlamaq
Tarix: 11-03-2017 | Saat: 20:41
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Yaponların öz sağlamlıqlarının qeydinə necə qaldıqları bütün dünyaya məlumdur.Onlar köklükdən xoşlanmırlar.Amma,bunu xüsusi dieta saxlayaraq yox,özlərinin tərtib etdikləri menyu vasitəsilə edirlər.Menyunun məqsədi isə sağlam və faydalı qidalarla qidalanaraq arıqlamaqdan ibarətdir.Uzun illər yaponlar bunu sirr kimi saxlamış və dütün dünyadan gizlətmişlər.
"Xəbəraz.az "immunitet.az-a istinadən bildirir ki, yapon dietasının menyusu əsasən meyvələrdən ibarət ola bilir.Bu səbəbdən də b u menyu effektiv yolla arıqlamağa yardım edir.Yaponların mətbəxi çox rəngarəngdir.Bu dietanın 5 əsas prinsipi var və bu prinsip aşağıdakılardan ibarətdir.
* Bişmiş qidalardan az istifadə etmək.Nə qədər çiy meyvə və tərəvəzlərdən istifadə edilərsə bir o qədər yaxşı olar.
* Yaponlar yeni tərəvəzlərin yeyilməsini daha məqsədəuyğun satırlar.Onlar dərildikdən 2-3 gündən artıq saxlanılan tərəvəzlərin yeyilməsini məsləhət bilmirlər.Onların inancına görən bu müddətdən sonra yeyilən tərəvəzlərin orqanizm faydası olmur.
* Yaponların menyusunda eyni qidadan istifadə etməklə dieta saxlamaq yoxdur.Belə ki,onlar qidanın tərkibində qarışımın çox olmasını orqanizm üçün çox faydalı hesab edirlər.
* Yaponlar aktiv surətdə arıqlamaq və maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmaq üçün hər gün ən az 1 litr su və 1 litr yaşıl çay içməyi məqsədəuyğun sayır.
* Nə yediyindən asılı olmayaraq idmanla məşğul olmaq arıqlamaq istəyən yaponların əsas məşğuliyyətidir.
Yapon dieti
Birinci gün 300 qram buğda bişmiş balıq və gün ərzində istənilən qədər cəfəri,ispanaq,pomidor və zeytundan ibarətdir.
İkinci günün dietası tərəvəzlərin qəbulu ilə əlaqədardır.Brokkli kələmi,yerkökü,xiyar,keşniş və şüyüddən gün boyu istənilən qədər qəbul etmək mümkündür.
Üçüncü günün dietsı 300 qram bişirilmiş düyünün gün ərzində bir-neçə hissəyə bölünərək yeyilməsindən ibarətdir.İstənilən vaxt müxtəlif meyvələrlə qatıq yemək olar.
Dördüncü gün meyvə günü elan edilir və ən çox alma,portağal və qreypfurt olmaqla digər meyvələr də yeyilir.
Beşinci günün dietası müxtəlif paxlalı bitkilərdən ibarətdir.Bu gün brokkli kələmi,bibər,ispanaq,keşniş və bişirilmiş quru lobyadan ibarət olur.
Altıncı gün şorba günü kimi qeyd olunur.Bu gün zeytun yağında müxtəlif tərəvəzlərdən bişirilmiş şorba bişirilir və gündə bir-neçə dəfə yeyilir.
Yeddinci gün yaponlar dietanı pozurlar. Onlar bişirilmiş ət və müxtəlif qidalardan istifadə edirlər.
Yaponlar yuxarıda yazılan dietaya əməl edən zaman günün istənilə saatında su və ya yaşıl çay içir və idmanla məşğul olurlar.
Xəbəri paylaş
1 1178 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 11-03-2017 | Saat: 20:41
Bölmə:Karusel / Səhiyyə | çapa göndər
Yaponların öz sağlamlıqlarının qeydinə necə qaldıqları bütün dünyaya məlumdur.Onlar köklükdən xoşlanmırlar.Amma,bunu xüsusi dieta saxlayaraq yox,özlərinin tərtib etdikləri menyu vasitəsilə edirlər.Menyunun məqsədi isə sağlam və faydalı qidalarla qidalanaraq arıqlamaqdan ibarətdir.Uzun illər yaponlar bunu sirr kimi saxlamış və dütün dünyadan gizlətmişlər.
"Xəbəraz.az "immunitet.az-a istinadən bildirir ki, yapon dietasının menyusu əsasən meyvələrdən ibarət ola bilir.Bu səbəbdən də b u menyu effektiv yolla arıqlamağa yardım edir.Yaponların mətbəxi çox rəngarəngdir.Bu dietanın 5 əsas prinsipi var və bu prinsip aşağıdakılardan ibarətdir.
* Bişmiş qidalardan az istifadə etmək.Nə qədər çiy meyvə və tərəvəzlərdən istifadə edilərsə bir o qədər yaxşı olar.
* Yaponlar yeni tərəvəzlərin yeyilməsini daha məqsədəuyğun satırlar.Onlar dərildikdən 2-3 gündən artıq saxlanılan tərəvəzlərin yeyilməsini məsləhət bilmirlər.Onların inancına görən bu müddətdən sonra yeyilən tərəvəzlərin orqanizm faydası olmur.
* Yaponların menyusunda eyni qidadan istifadə etməklə dieta saxlamaq yoxdur.Belə ki,onlar qidanın tərkibində qarışımın çox olmasını orqanizm üçün çox faydalı hesab edirlər.
* Yaponlar aktiv surətdə arıqlamaq və maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmaq üçün hər gün ən az 1 litr su və 1 litr yaşıl çay içməyi məqsədəuyğun sayır.
* Nə yediyindən asılı olmayaraq idmanla məşğul olmaq arıqlamaq istəyən yaponların əsas məşğuliyyətidir.
Yapon dieti
Birinci gün 300 qram buğda bişmiş balıq və gün ərzində istənilən qədər cəfəri,ispanaq,pomidor və zeytundan ibarətdir.
İkinci günün dietası tərəvəzlərin qəbulu ilə əlaqədardır.Brokkli kələmi,yerkökü,xiyar,keşniş və şüyüddən gün boyu istənilən qədər qəbul etmək mümkündür.
Üçüncü günün dietsı 300 qram bişirilmiş düyünün gün ərzində bir-neçə hissəyə bölünərək yeyilməsindən ibarətdir.İstənilən vaxt müxtəlif meyvələrlə qatıq yemək olar.
Dördüncü gün meyvə günü elan edilir və ən çox alma,portağal və qreypfurt olmaqla digər meyvələr də yeyilir.
Beşinci günün dietası müxtəlif paxlalı bitkilərdən ibarətdir.Bu gün brokkli kələmi,bibər,ispanaq,keşniş və bişirilmiş quru lobyadan ibarət olur.
Altıncı gün şorba günü kimi qeyd olunur.Bu gün zeytun yağında müxtəlif tərəvəzlərdən bişirilmiş şorba bişirilir və gündə bir-neçə dəfə yeyilir.
Yeddinci gün yaponlar dietanı pozurlar. Onlar bişirilmiş ət və müxtəlif qidalardan istifadə edirlər.
Yaponlar yuxarıda yazılan dietaya əməl edən zaman günün istənilə saatında su və ya yaşıl çay içir və idmanla məşğul olurlar.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
12-02-2016, 17:26
Suriyalı qaçqınlara həsr olunmuş sualtı muzey
8-01-2016, 12:20
Ramil Usubov iki polis rəisini işdən çıxardı - YENİLƏNİB
8-07-2015, 20:27
Onu ilanın qarnından belə çıxardılar... - VİDEO
15-04-2017, 14:02
Fransız deputatdan ermənilərə çağırış: Xilasınız üçün...
30-08-2016, 14:11
Aygün Bəylərin qardaşının adam öldürməsi ilə bağlı rəsmi açıqlama - FOTO
6-07-2016, 04:53
3 gün sonra toylarıdır - fotolar
5-12-2016, 14:43
Popkorn bir ailəni övladsız qoydu - FOTO
9-01-2022, 13:06
Qırğızıstan vətəndaşı: “Qazaxıstandakı nümayişlərdə iştirak etmək üçün bizə pul verildi” - VİDEO
8-06-2016, 20:02
Nərimanbəyova Avropanın ən yaxşı rəssamıdır - Foto
14-03-2015, 11:43
Hollivudda daha bir ulduz