Bunları çaya əlavə etməyin! TƏƏCCÜBLƏNƏCƏKSİNİZ!
Tarix: 29-11-2016 | Saat: 22:09
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Çayın faydaları haqqında çoxlu sayda araşdırmalar var.
Çay orqanizmi tonuslaşdırır, qocalma proseslərini ləngidir, damarlarda trombların əmələ gəlməsinin qarşısını alır, immun sistemi üçün faydalıdır, xərçəngəleyhinə təsirə malikdir.
Adətən, çayın dadını yaxşılaşdırmaq və ya onu daha da faydalı etmək üçün biz çaya şəkər tozu, bal, limon və s. əlavə edirik. Lakin mütəxəssislər bunu mənasız və bəzən hətta ziyanlı hesab edir.
Mütəxəssislərin fikrinə görə yaxşı çayın dadından zövq almaq və çayın faydalı xüsusiyyətlərindən faydalanmaq üçün onu təzə halda və heç nə əlavə etmədən içmək lazımdır.
Çay və şəkər tozu
Mütəxəssislərin fikirinə görə bu çayın dadını pisləşdirir və həmçinin faydalı xüsusiyyətlərini azaldır. Belə ki, araşdırmalar göstərib ki, şəkər tozu çayın xərçəngəleyhinə təsirini azaldır.
Çay və bal
Bal çox faydalı və müalicəvi məhsuldur. Lakin isti çayda həll olunmuş bal orqanizmə nəinki xeyir gətirməz, hətta mütəxəssislərin fikrinə görə, ziyan vura bilər. Balın tərkibində olan bir çox xeyirli maddələr (fitonsidlər, flavonoidlər, vitaminlər və s.) isti çayda parçalanır.
Bu səbəbdən baldan fayda almaq üçün onu ilıq suda həll edin.
Çay və limon
İnsanların əksəriyyəti belə fikirləşir ki, limonu çaya əlavə eməklə çayın faydası artır. Lakin bu belə deyil.
Limonun əsas faydası ondan ibarətdir ki, limon C vitamini ilə zəngindir. Lakin, C vitamini yüksək temperaturun təsirindən dağılır.
Saglamolun.Az
Xəbəri paylaş
8248 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 29-11-2016 | Saat: 22:09
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Çayın faydaları haqqında çoxlu sayda araşdırmalar var.
Çay orqanizmi tonuslaşdırır, qocalma proseslərini ləngidir, damarlarda trombların əmələ gəlməsinin qarşısını alır, immun sistemi üçün faydalıdır, xərçəngəleyhinə təsirə malikdir.
Adətən, çayın dadını yaxşılaşdırmaq və ya onu daha da faydalı etmək üçün biz çaya şəkər tozu, bal, limon və s. əlavə edirik. Lakin mütəxəssislər bunu mənasız və bəzən hətta ziyanlı hesab edir.
Mütəxəssislərin fikrinə görə yaxşı çayın dadından zövq almaq və çayın faydalı xüsusiyyətlərindən faydalanmaq üçün onu təzə halda və heç nə əlavə etmədən içmək lazımdır.
Çay və şəkər tozu
Mütəxəssislərin fikirinə görə bu çayın dadını pisləşdirir və həmçinin faydalı xüsusiyyətlərini azaldır. Belə ki, araşdırmalar göstərib ki, şəkər tozu çayın xərçəngəleyhinə təsirini azaldır.
Çay və bal
Bal çox faydalı və müalicəvi məhsuldur. Lakin isti çayda həll olunmuş bal orqanizmə nəinki xeyir gətirməz, hətta mütəxəssislərin fikrinə görə, ziyan vura bilər. Balın tərkibində olan bir çox xeyirli maddələr (fitonsidlər, flavonoidlər, vitaminlər və s.) isti çayda parçalanır.
Bu səbəbdən baldan fayda almaq üçün onu ilıq suda həll edin.
Çay və limon
İnsanların əksəriyyəti belə fikirləşir ki, limonu çaya əlavə eməklə çayın faydası artır. Lakin bu belə deyil.
Limonun əsas faydası ondan ibarətdir ki, limon C vitamini ilə zəngindir. Lakin, C vitamini yüksək temperaturun təsirindən dağılır.
Saglamolun.Az
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
11-11-2016, 10:41
GÜNEL AĞAYEVA KÜLƏYİ ƏSƏCƏK – FOTO
4-09-2017, 10:34
Mingəçevirdə hamilə qadın döyülərək ağır xəsarət alıb
20-07-2022, 11:27
Bakıda iki "Toyota Prius" toqquşub, 1 ölü, 4 yaralı var
19-01-2018, 14:38
Adnan Oktar kediciklərə altı ay yaxınlaşmayacaq - CİNAYƏT İŞİ - VİDEO
26-08-2016, 15:03
Şəmkirdə ŞOK OLAY: ərinə sevgi mesajı yazan qadını tapıb... - VİDEO
1-09-2021, 14:59
Bakıda 49 yaşlı kişini döyərək ÖLDÜRDÜLƏR
11-03-2021, 18:22
Özbəkistan prezidenti qırğız həmkarı ilə görüşdü
16-04-2018, 11:02
Ötən iki gündə yol qəzalarında 4 nəfər ölüb, 11 nəfər xəsarət alıb
21-05-2017, 19:55
Dünyanın maraqla gözlədiyi toydan KADRLAR
27-06-2015, 12:39
Metabolizmi sürətləndirin və arıqlayın - QAYDALAR