Mətbəximizdəki 6 TƏBİİ ANTİBİOTİK: dərmana ehtiyac yoxdu
Tarix: 20-07-2016 | Saat: 22:02
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Mətbəximizdə olan bəzi qidalarla immunitet sistemimizi qoruya, antibiotik dərmanlar əvəzinə onların təbii antibiotik xüsusiyyətlərindən yararlana bilərik. Bəs bu qidalar hansılardır?
1. Bal
Səhər yeməyində 1 qaşıq bal yemək antibakterial və antiviral xüsusiyyəti ilə immunitetinizi qorumaqla yanaşı, gün boyu enerjinizi də artırır.
2. Zəncəfil
Zəncəfilin tərkibindəki gingerol maddəsi ağrıkəsici, hərarətsalıcı və sakitləşdirici təsirə malikdir. Nazik doğranmış 1 çimdik zəncəfili limon sıxılmış ilıq suya töküb, 20 dəqiqə saxlayın. Gündə 2-3 dəfə içildikdə boğaz ağrıları və öskürəyin keçməsinə yardım edir.
3. Soğan-sarımsaq
Hardasa bütün yemək və şorbalara qatdığımız soğan və sarımsaq xüsusilə soyuq aylarda süfrədən eskik edilməməli olan antibiiotik və analjezik (ağrıkəsici) təsirli iki qidadır.
4. Zərdəçal
Antimikrobial xüsusiyyətli zərdəçalı 1 stəkan qaynar suda 5 dəqiqə dəmləyin. Gündə 2-3 dəfə içə bilərsiniz.
5. Adaçayı
Antiviral xüsusiyyətli adaçayı ağız və boğaz iltihabı müalicəsində müsbət təsir göstərir. 3-4 qram yarpaqı 1 stəkan isti suda 5-10 dəqiqə dəmləyin. Soyudub süzəndən sonra qarqara edə bilərsiniz.
6. Çörəkotu
İmmunitet sistemini dəstəkləyən çörəkotunu gündə 1 desert qaşığı olmaqla yaxşıca çeynəyərək yeyə bilərsiniz.
Xəbəri paylaş
7438 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 20-07-2016 | Saat: 22:02
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Mətbəximizdə olan bəzi qidalarla immunitet sistemimizi qoruya, antibiotik dərmanlar əvəzinə onların təbii antibiotik xüsusiyyətlərindən yararlana bilərik. Bəs bu qidalar hansılardır?
1. Bal
Səhər yeməyində 1 qaşıq bal yemək antibakterial və antiviral xüsusiyyəti ilə immunitetinizi qorumaqla yanaşı, gün boyu enerjinizi də artırır.
2. Zəncəfil
Zəncəfilin tərkibindəki gingerol maddəsi ağrıkəsici, hərarətsalıcı və sakitləşdirici təsirə malikdir. Nazik doğranmış 1 çimdik zəncəfili limon sıxılmış ilıq suya töküb, 20 dəqiqə saxlayın. Gündə 2-3 dəfə içildikdə boğaz ağrıları və öskürəyin keçməsinə yardım edir.
3. Soğan-sarımsaq
Hardasa bütün yemək və şorbalara qatdığımız soğan və sarımsaq xüsusilə soyuq aylarda süfrədən eskik edilməməli olan antibiiotik və analjezik (ağrıkəsici) təsirli iki qidadır.
4. Zərdəçal
Antimikrobial xüsusiyyətli zərdəçalı 1 stəkan qaynar suda 5 dəqiqə dəmləyin. Gündə 2-3 dəfə içə bilərsiniz.
5. Adaçayı
Antiviral xüsusiyyətli adaçayı ağız və boğaz iltihabı müalicəsində müsbət təsir göstərir. 3-4 qram yarpaqı 1 stəkan isti suda 5-10 dəqiqə dəmləyin. Soyudub süzəndən sonra qarqara edə bilərsiniz.
6. Çörəkotu
İmmunitet sistemini dəstəkləyən çörəkotunu gündə 1 desert qaşığı olmaqla yaxşıca çeynəyərək yeyə bilərsiniz.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
26-06-2018, 15:59
İlham Əliyev Hulusi Akarla görüşdü
14-09-2021, 10:20
Ramin Bayramlının atası oğlunun villasından danışdı: "İstəyirdik ki, özünə yurd yeri düzəltsin"
31-08-2021, 10:45
Bu şəxslərin "Instagram"dan istifadəsi QADAĞAN EDİLƏCƏK
25-09-2020, 19:05
Mehmanxanalarda reydlər APARILIR
16-06-2016, 15:40
Bakıda ağır qəza: Yaralı var - Foto
10-07-2018, 12:58
Abşeronda avtomobil “Shacman”a çırpıldı: ölən var
2-02-2017, 22:24
Ərdoğan yeni konstitusiyadan danışdı
4-07-2016, 16:45
Bakı sakinində TT tutuldu