Qırmızı ət yeyənlər DİQQƏT!
Tarix: 24-10-2015 | Saat: 23:07
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Araşdırmalar həddən artıq qırmızı ət yeməyin orqanizmə zərər verdiyini ortaya çıxarıb.
Alimlər qırmızı ətin tərkibindəki zülalların sidikqovucu xüsusiyyət daşıdığını, orqanizmdən daha çox kalsiumun atılmasına, nəticədə sümüklərin zəifləməsinə gətirib çıxardığını bildiriblər. Onlar sümüklərin möhkəm və sağlam qalması üçün qırmızı ət əvəzinə zülalla zəngin olan paxlalı bitkilərə üstünlük verməyi tövsiyə edirlər.
Mütəxəssislərin fikrincə, həftədə bir dəfə qırmızı ət yemək kifayətdir. Həftənin digər günlərində isə hindquşu, balıq, yumurta, süd və pendir yemək olar. Lobya, soya lobyası, badam, fındıq, fıstıq və taxıllar da tövsiyə edilən qidalardır.
Bunlar eynilə qırmızı ət kimi zülalla zəngindirlər. Ancaq ondan fərqli olaraq kalsiumun orqanizmdən atılmasına səbəb olmurlar. Bu isə sümüklərin daha möhkəm olmasını təmin edir. Həkimlər bildirirlər ki, 30 yaşdan etibarən qırmızı əti azaldıb alternativ qidalara üstünlük vermək lazımdır. Buna əmək etməklə yaşlılarda rast gəlinən sümük əriməsi, oynaqların çıxması, yeriyə bilməmək, sümük ağrıları kimi halların qarşısı alına bilər.(publika.az)
Xəbəri paylaş
6888 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 24-10-2015 | Saat: 23:07
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Araşdırmalar həddən artıq qırmızı ət yeməyin orqanizmə zərər verdiyini ortaya çıxarıb.
Alimlər qırmızı ətin tərkibindəki zülalların sidikqovucu xüsusiyyət daşıdığını, orqanizmdən daha çox kalsiumun atılmasına, nəticədə sümüklərin zəifləməsinə gətirib çıxardığını bildiriblər. Onlar sümüklərin möhkəm və sağlam qalması üçün qırmızı ət əvəzinə zülalla zəngin olan paxlalı bitkilərə üstünlük verməyi tövsiyə edirlər.
Mütəxəssislərin fikrincə, həftədə bir dəfə qırmızı ət yemək kifayətdir. Həftənin digər günlərində isə hindquşu, balıq, yumurta, süd və pendir yemək olar. Lobya, soya lobyası, badam, fındıq, fıstıq və taxıllar da tövsiyə edilən qidalardır.
Bunlar eynilə qırmızı ət kimi zülalla zəngindirlər. Ancaq ondan fərqli olaraq kalsiumun orqanizmdən atılmasına səbəb olmurlar. Bu isə sümüklərin daha möhkəm olmasını təmin edir. Həkimlər bildirirlər ki, 30 yaşdan etibarən qırmızı əti azaldıb alternativ qidalara üstünlük vermək lazımdır. Buna əmək etməklə yaşlılarda rast gəlinən sümük əriməsi, oynaqların çıxması, yeriyə bilməmək, sümük ağrıları kimi halların qarşısı alına bilər.(publika.az)
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
17-05-2022, 11:36
Nazirlikdən YENİ QADAĞA - Bunlardan istifadə etmək olmaz! - VİDEO
22-07-2016, 20:26
HACI ZEYNALABDİN BƏLƏDİYYƏSİNDƏN JURNALİSTLƏRƏ TƏBRİK
13-04-2015, 16:33
Azərbaycan tarixində ilklərə imza atmış QADINLARIMIZ
7-10-2021, 16:14
Yevlax Təhsilini əxlaqsızlıq yuvasına çevirənlər və onlara himayədarlıq edənlər kimlərdir?
20-04-2016, 23:11
İlham Əliyev 2 sərəncam, 4 fərman imzaladı
14-04-2015, 14:39
Ədalətli, vicdanlı adam Ermənistana işğaldan əl çək deməli
26-09-2015, 18:14
Baloğlan Əşrəfov ağır yol qəzasına düşdü
6-05-2016, 23:26
“Nissan” aşdı - 3 yaralı
3-01-2016, 15:20
Xamenei ərəb siyasətçilərini müqəddəs cəza gözlədiyini bəyan edib