Yumurtanı bişirməzdən əvvəl NİYƏ YUMALIYIQ?
Tarix: 04-11-2018 | Saat: 12:41
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Qida qaynaqlı zəhərlənmələr insanın həyatı üçün təhlükədir.
Sadə tədbirlər ilə qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq mümkündür.
Xüsusilə yay aylarında artan istilik və nəm səbəbi ilə otaq temperaturunda qalan qidalarda bakteriyaların çoxalması sürətlənir. Bu vəziyyət də qida zəhərlənmələrinin artmasına səbəb olur. Qida zəhərlənməsinin ən əhəmiyyətli səbəblərindən biri isə qidaları ideal temperaturda soyutmamaqdır. Qidaların gigyenik olmayan şəraitdə hazırlanmaları, kifayət qədər bişirilməməsi və istifadə müddətinin keçməsi də digər əhəmiyyətli səbəblərdəndir.
Qidaların yerləşdiyi paketlərin etiketlərini oxumağı adət halına gətirin. Aldığınız məhsulun istehsal və son istifadə tarixlərini mütləq oxuyun. Məhsulun paketi deformasiya olmamış, açılmamış və partlamamış olmasına diqqət edin.
Buzluqdan götürülmüş əti otaq istiliyində əritməyin. Otaq istiliyində əridilən ətlərdə bakteriyalar sürətlə çoxalır və bişirmə zamanına qədər zəhərləyəcək qədər bakteriya çoxalmış olur. Bu səbəblə dondurduğunuz əti otaq istiliyində deyil, soyuducunun alt hissəsində saxlayaraq əridin. Bunun üçün əti bişirməzdən bir gün əvvəl dondurucu hissədən aşağı hissəyə yerləşdirin.
Xəbəri paylaş
5318 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 04-11-2018 | Saat: 12:41
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Qida qaynaqlı zəhərlənmələr insanın həyatı üçün təhlükədir.
Sadə tədbirlər ilə qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq mümkündür.
Xüsusilə yay aylarında artan istilik və nəm səbəbi ilə otaq temperaturunda qalan qidalarda bakteriyaların çoxalması sürətlənir. Bu vəziyyət də qida zəhərlənmələrinin artmasına səbəb olur. Qida zəhərlənməsinin ən əhəmiyyətli səbəblərindən biri isə qidaları ideal temperaturda soyutmamaqdır. Qidaların gigyenik olmayan şəraitdə hazırlanmaları, kifayət qədər bişirilməməsi və istifadə müddətinin keçməsi də digər əhəmiyyətli səbəblərdəndir.
Qidaların yerləşdiyi paketlərin etiketlərini oxumağı adət halına gətirin. Aldığınız məhsulun istehsal və son istifadə tarixlərini mütləq oxuyun. Məhsulun paketi deformasiya olmamış, açılmamış və partlamamış olmasına diqqət edin.
Buzluqdan götürülmüş əti otaq istiliyində əritməyin. Otaq istiliyində əridilən ətlərdə bakteriyalar sürətlə çoxalır və bişirmə zamanına qədər zəhərləyəcək qədər bakteriya çoxalmış olur. Bu səbəblə dondurduğunuz əti otaq istiliyində deyil, soyuducunun alt hissəsində saxlayaraq əridin. Bunun üçün əti bişirməzdən bir gün əvvəl dondurucu hissədən aşağı hissəyə yerləşdirin.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
12-05-2020, 02:20
Kəmaləddin Heydərov hadisə yerində
16-04-2021, 18:39
Rəsul Çunayevdən gözlənilməz qərar - "Lisenziya yarışından sonra..."
27-07-2017, 10:26
ATV-nin sevilən cütlüyü bu dəfə Gürcüstanda - FOTOLAR
6-05-2023, 11:25
Bu bürclərdən olan QADINLARIN həyatı kəskin dəyişəcək
11-12-2016, 15:47
Türkiyə və Rusiya arasında Qarabağla bağlı - Razılıq
17-04-2017, 13:52
Dövlət başçısı: “Azərbaycanda qazlaşdırma 92 faizə çatıb”
12-07-2021, 10:39
Xankəndi erməniləri Bakıya zəng edib nə istədilər? - VİDEO
11-08-2021, 09:24
Dondurmanın keyfiyyətsiz olduğunu necə bilmək olar? - Açıqlama
28-09-2019, 15:57
Gəncədə itkin düşən 3 uşaq anası Bakıda tapıldı
16-11-2021, 12:08
"Əgər məni atsan, intim videomuzu yayacam" deyən qadın sözünə əməl etdi