Arıqladır, gözləri, bağırsaqları qoruyur... – Üzüm yarpağının bilmədiyiniz faydaları
Tarix: 08-09-2018 | Saat: 18:56
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Yarpaq dolması bişirəndə istifadə etdiyimiz üzüm yarpağı ləzzətli olmaqla yanaşı, həm də faydalıdır.
Tərkibində yüksək faizdə olan A vitamini sayəsində göz sağlamlığını qorumağa yardımçı olur, sink sayəsində dərinin sağlamlığını qoruyur. Bunlarla yanaşı ağız sağlığında müsbət təsirlərə sahibdir.
Göz sağlamlığını qoruyur
Üç tənək yarpağından ibarət bir pors yemək bədənə 124 mikroqram A vitamini verir. Bu, gündəlik A vitamini ehtiyacının 10 faizdən çoxudur. Retinol olaraq da tanınan bu vitamin görmə keyfiyyətini artırır.
Bununla yanaşı A vitamini antioksidant kimi də işləyir - xroniki xəstəliklərin inkişafının və erkən yaşlanmanın qarşısını alır.
Bağırsaqları qoruyur
Tənək yarpağı bağırsaq mikroflorasını qoruyur və bərpa edir.
Baş ağrılarında kömək edir
Qədimdən üzüm yarpağı baş ağrısı "dərmanı" kimi istifadə olunur. Bu xüsusiyyətindən faydalanmaq üçün bir neçə üzüm yarpağını suda 15 dəqiqə qaynadıb suyunu içə bilərsiniz.
Xəbəri paylaş
1 3698 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 08-09-2018 | Saat: 18:56
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Yarpaq dolması bişirəndə istifadə etdiyimiz üzüm yarpağı ləzzətli olmaqla yanaşı, həm də faydalıdır.
Tərkibində yüksək faizdə olan A vitamini sayəsində göz sağlamlığını qorumağa yardımçı olur, sink sayəsində dərinin sağlamlığını qoruyur. Bunlarla yanaşı ağız sağlığında müsbət təsirlərə sahibdir.
Göz sağlamlığını qoruyur
Üç tənək yarpağından ibarət bir pors yemək bədənə 124 mikroqram A vitamini verir. Bu, gündəlik A vitamini ehtiyacının 10 faizdən çoxudur. Retinol olaraq da tanınan bu vitamin görmə keyfiyyətini artırır.
Bununla yanaşı A vitamini antioksidant kimi də işləyir - xroniki xəstəliklərin inkişafının və erkən yaşlanmanın qarşısını alır.
Bağırsaqları qoruyur
Tənək yarpağı bağırsaq mikroflorasını qoruyur və bərpa edir.
Baş ağrılarında kömək edir
Qədimdən üzüm yarpağı baş ağrısı "dərmanı" kimi istifadə olunur. Bu xüsusiyyətindən faydalanmaq üçün bir neçə üzüm yarpağını suda 15 dəqiqə qaynadıb suyunu içə bilərsiniz.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
1-07-2016, 14:14
Azərbaycana gətirilən bu meyvədə xəstəlik tapıldı
24-04-2016, 13:42
Tərtər İcra başçısı baş vermiş atışmadan danışdı
17-11-2015, 22:13
Əbülfəs Qarayevdən yeni təyinatlar
9-03-2017, 10:28
Cəbhədən SON XƏBƏR
27-01-2017, 18:54
“Sovetski”də yanğın: Sakinlər təxliyə edildi - Bir qadın öldü-FOTO
7-02-2018, 22:44
Bakıda yaşayış binası yandı: 30 sakin təxliyyə edildi
23-08-2021, 11:10
“Delta” ştammının yaşa görə əlamətləri açıqlandı
29-06-2015, 19:45
"ABŞ-ın maliyyələşdirdiyi media orqanları Azərbaycan haqqında mənfi rəy yaratmaqla məşğuldurlar"
17-06-2019, 16:31
AFFA- İLKİN XƏLİLOVUN HAQLI TƏNQİDİNİ HƏZM EDƏ BİLMİR. — Jurnalistə işdən çıxarılması ilə bağlı XƏBƏRDARLIQ OLUNDU
29-08-2020, 12:55
Azərbaycanda DƏHŞƏT: Kişi arvadını bıçaqladı