Yumurtanı bu halda yemək ÇOX ZƏRƏRLİDİR
Tarix: 31-05-2018 | Saat: 15:54
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
İnsan sağlamlığı üçün ən əhəmiyyətli zülal mənbəyi sayılan yumurtanın çiy halda, yoxsa bişmişinin daha faydalı olduğu çoxlarını düşündürən suallarından biridir.
Bu yazıda oxucuları çiy və bişmiş yumurta arasındakı fərqlə tanış edəcik.
Çiy yumurta zərərlidir
Ekspertlərin sözlərinə görə, çiy yumurtanın bir neçə əhəmiyyətli zərəri var.
Birincisi, çiy yumurta pis mənimsənilir. Əgər bişmiş yumurtanın 97%-i mənimsənilirsə, çiy yumurtanın yalnız 50%-i mənimsənilir.
Çiy yumurta bişmiş yumurta ilə müqayisədə daha tez-tez allergiyaya səbəb olur.
Digər zərəri isə salmonella mikrobu ilə yoluxma riskidir. Mütəxəssislər bildirir ki, salmonella mikrobları xüsusilə immun sistemi zəif olan insanlarda müxtəlif xəstəliklərə yol aça bilər.
Bişirilmə zamanı salmonella məhv olur.
Bütün bunları nəzərə alaraq ekspertlər yumurtanı tam bişirib şəkildə yeməyi məsləhət görür. Yumurtanın tərkibindəki mühüm protein qaynaqlarından biri olan avidin yumurta bişəndə biotin ilə birləşərək olduqca əhəmiyyətli protein yaradır. Nəticə etibarilə ancaq tam bişmiş yumurta orqanizmi zülalla təmin edir.
(publika)
Xəbəri paylaş
1 0198 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 31-05-2018 | Saat: 15:54
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
İnsan sağlamlığı üçün ən əhəmiyyətli zülal mənbəyi sayılan yumurtanın çiy halda, yoxsa bişmişinin daha faydalı olduğu çoxlarını düşündürən suallarından biridir.
Bu yazıda oxucuları çiy və bişmiş yumurta arasındakı fərqlə tanış edəcik.
Çiy yumurta zərərlidir
Ekspertlərin sözlərinə görə, çiy yumurtanın bir neçə əhəmiyyətli zərəri var.
Birincisi, çiy yumurta pis mənimsənilir. Əgər bişmiş yumurtanın 97%-i mənimsənilirsə, çiy yumurtanın yalnız 50%-i mənimsənilir.
Çiy yumurta bişmiş yumurta ilə müqayisədə daha tez-tez allergiyaya səbəb olur.
Digər zərəri isə salmonella mikrobu ilə yoluxma riskidir. Mütəxəssislər bildirir ki, salmonella mikrobları xüsusilə immun sistemi zəif olan insanlarda müxtəlif xəstəliklərə yol aça bilər.
Bişirilmə zamanı salmonella məhv olur.
Bütün bunları nəzərə alaraq ekspertlər yumurtanı tam bişirib şəkildə yeməyi məsləhət görür. Yumurtanın tərkibindəki mühüm protein qaynaqlarından biri olan avidin yumurta bişəndə biotin ilə birləşərək olduqca əhəmiyyətli protein yaradır. Nəticə etibarilə ancaq tam bişmiş yumurta orqanizmi zülalla təmin edir.
(publika)
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
8-11-2018, 10:12
Amaliya Pənahova vəfat etdi
23-08-2022, 17:53
Görəsən “Koroğlu qalası”nda “Çöpçü Sahibə”yə niyə “dur” deyilmir?
14-02-2017, 13:59
Dövlət qulluğuna qəbul qaydaları hökumətə təqdim edilib
25-05-2016, 14:47
Putin İlham Əliyevi təbrik etdi
20-03-2016, 11:11
Astroloji proqnoz - 20 mart
1-07-2022, 12:08
İyul ayında Bakıda havanın temperaturu 41°yə çatacaq
19-06-2020, 18:57
Yasa getmək istəyənlər 102-dən icazə almalıdır
7-01-2017, 10:18
Tramp sərt tədbirlərə əl atacaq