Naxçıvan Muxtar Respublikası
9 - 14°
- 5 - 10°
Qazax, Gəncə, Goranboy, Tər-Tər, Ağdam, Füzuli, Cəbrayıl
9 - 14°
0 - 5°
Mərkəzi-Aran
9 - 4
0 - 5
Masallı, Yardımlı, Lerik, Lənkəran, Astara
7-11°
0-3°
Bakıda və Abşeron yarımadasında
8-10°
2-4°
Ət bişirərkən suyun üzərinə yığılan kəflə bağlı bunu ilk dəfə OXUYACAQSIZ
Tarix: 13-07-2017 | Saat: 12:08
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər

Ət bişirərkən suyun üzərinə yığılan kəflə bağlı bunu ilk dəfə OXUYACAQSIZ

Ət bişirərkən suyun üzərində kəf yaranır, amma heç birimiz onun nədən yaranmasının fərqinə belə varmadan onu yığıb atırıq.
Kəf və onun yaranma səbəblərini araşdırmışıq.
Əti suda qaynadarkən yaranan köpük kütləsi zülaldır. Su qaynayanda ətin tərkibindəki zülal və mineral duzlar əriyib, kəfə çevrilir və suya qarışır. Əgər ət bişirərkən həlimli bulyona ehtiyacınız olmayacaqsa, əti qaynar suya qoyub bişirin. Əksinə, həlimli və dadlı bulyon istəyirsinizsə, əti soyuq suya atıb, bişirin. Suyun üzərinə yığılan köpük kütləsini tez yığmağa tələsməyin. Çünki, bu kütlənin tərkibində, bulyonunuzu daha da faydalı edəcək, qida maddələri var. Həmçinin kəfin daşmağını istəmirsinizsə, ət qaynadarkən içinə qabığı soyulmuş bütov soğan qoyun. Sonda soğanı atın. Həmçinin nəzərinizə çatdıraq ki, çox tünd rəngli kəf, ətin ifraz olmuş qanıdır. Onu tez təmizləmək vacibdir.publika




Xəbəri paylaş

6458 dəfə oxunub.

Digər xəbərlər
bütün xəbərlər
____ Instagram ___