Kökün qabığını soyaq, ya yox? - Bunları bilməlisiniz
Tarix: 05-04-2017 | Saat: 21:42
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Yemək hazırlayarkən çox qadın tərəvəzlərin qabığını soymağı sevmir. Bu, yemək bişirmək vaxtını iki qat artırır. Bəzi qadınlar isə tərəvəzlərin qabığını xoşlamadığı üçün soyur. Mütəxəssislərin fikrinə görə, əslində tərəvəzlərin qabığını soymaq doğru deyil. Çünki bununla bütün qidalandırıcı elementləri zibilliyə atırıq. Tərəvəzlərin qabığının faydalarını təqdim edirik.
Tərəvəzlərin qabıqları zəngin lif qaynağıdır. Xüsusilə qabığı rənglidirsə. Tərəvəzin qidalandırıcı elementlərinin əksəriyyəti qabığında var. Məsələn, xiyarın qabığının tünd yaşıl olması antioksidantların və K vitaminin çox olması deməkdir.
Kartof qabığı isə kartofdan daha çox dəmir, kalsium, kalium, maqnezium, B6 və C vitamini ehtiva edir. Mütəxəssislər kartofu qabıqlı bişirməyi təklif edir.
Bununla yanaşı, tərəvəzlərin qabıqlarında olan antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa kömək olur. Tərəvəzlərin qabıqlarında olan C və E vitaminləri bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərinə qarşı qoruyur.
Kök və bibər kimi tünd rəngli qabığı olan tərəvəzlər antioksidant və antiinflamatuar təsirə malikdirlər. Bunun sayəsində qaraciyər sağlamlığını qoruyur.
Bir çox insan tərəvəzləri yetişdirən zaman ona vurulan böcək dərmanlarından qorxduqları üçün qabıqlarını soyur. Mütəxəssislər bu problemin tərəvəzi yaxşı yumaqla həll edilə biləcəyini deyir.
Xəbəri paylaş
7398 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 05-04-2017 | Saat: 21:42
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Yemək hazırlayarkən çox qadın tərəvəzlərin qabığını soymağı sevmir. Bu, yemək bişirmək vaxtını iki qat artırır. Bəzi qadınlar isə tərəvəzlərin qabığını xoşlamadığı üçün soyur. Mütəxəssislərin fikrinə görə, əslində tərəvəzlərin qabığını soymaq doğru deyil. Çünki bununla bütün qidalandırıcı elementləri zibilliyə atırıq. Tərəvəzlərin qabığının faydalarını təqdim edirik.
Tərəvəzlərin qabıqları zəngin lif qaynağıdır. Xüsusilə qabığı rənglidirsə. Tərəvəzin qidalandırıcı elementlərinin əksəriyyəti qabığında var. Məsələn, xiyarın qabığının tünd yaşıl olması antioksidantların və K vitaminin çox olması deməkdir.
Kartof qabığı isə kartofdan daha çox dəmir, kalsium, kalium, maqnezium, B6 və C vitamini ehtiva edir. Mütəxəssislər kartofu qabıqlı bişirməyi təklif edir.
Bununla yanaşı, tərəvəzlərin qabıqlarında olan antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa kömək olur. Tərəvəzlərin qabıqlarında olan C və E vitaminləri bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərinə qarşı qoruyur.
Kök və bibər kimi tünd rəngli qabığı olan tərəvəzlər antioksidant və antiinflamatuar təsirə malikdirlər. Bunun sayəsində qaraciyər sağlamlığını qoruyur.
Bir çox insan tərəvəzləri yetişdirən zaman ona vurulan böcək dərmanlarından qorxduqları üçün qabıqlarını soyur. Mütəxəssislər bu problemin tərəvəzi yaxşı yumaqla həll edilə biləcəyini deyir.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
10-07-2015, 17:46
Ölmüş oğlundan 26 il sonra məktub gəldi - VİDEO
15-12-2017, 15:45
Bakıya yeni avtobuslar gətirildi - FOTO
25-01-2016, 20:29
Əli Əkbər Vilayəti: Azərbaycana kömək etmək İranın borcudur
6-11-2017, 09:21
Bakıda televizor körpənin üstünə aşdı
28-04-2019, 18:58
Formula 1-in qalibinə kuboku İlham Əliyev təqdim etdi
11-08-2015, 13:26
TQDK nəticələri açıqladı
14-11-2022, 13:00
Azərbaycanlı iş adamından Rəşad Dağlıya 17 000 AZN dəstək - FOTO
7-01-2017, 18:41
Qubadakı hadisə ilə bağlı İşçi Komissiya yaradıldı
30-11-2016, 11:10
Azərbaycanda ağır qəza: hərbçi öldü
5-02-2016, 19:09
Ukrayna Türkiyəni köməyə çağırır