Naxçıvan Muxtar Respublikası
9 - 14°
- 5 - 10°
Qazax, Gəncə, Goranboy, Tər-Tər, Ağdam, Füzuli, Cəbrayıl
9 - 14°
0 - 5°
Mərkəzi-Aran
9 - 4
0 - 5
Masallı, Yardımlı, Lerik, Lənkəran, Astara
7-11°
0-3°
Bakıda və Abşeron yarımadasında
8-10°
2-4°
Kökün qabığını soyaq, ya yox? - Bunları bilməlisiniz
Tarix: 05-04-2017 | Saat: 21:42
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər

Kökün qabığını soyaq, ya yox? - Bunları bilməlisiniz

Yemək hazırlayarkən çox qadın tərəvəzlərin qabığını soymağı sevmir. Bu, yemək bişirmək vaxtını iki qat artırır. Bəzi qadınlar isə tərəvəzlərin qabığını xoşlamadığı üçün soyur. Mütəxəssislərin fikrinə görə, əslində tərəvəzlərin qabığını soymaq doğru deyil. Çünki bununla bütün qidalandırıcı elementləri zibilliyə atırıq. Tərəvəzlərin qabığının faydalarını təqdim edirik.

Tərəvəzlərin qabıqları zəngin lif qaynağıdır. Xüsusilə qabığı rənglidirsə. Tərəvəzin qidalandırıcı elementlərinin əksəriyyəti qabığında var. Məsələn, xiyarın qabığının tünd yaşıl olması antioksidantların və K vitaminin çox olması deməkdir.

Kartof qabığı isə kartofdan daha çox dəmir, kalsium, kalium, maqnezium, B6 və C vitamini ehtiva edir. Mütəxəssislər kartofu qabıqlı bişirməyi təklif edir.

Bununla yanaşı, tərəvəzlərin qabıqlarında olan antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa kömək olur. Tərəvəzlərin qabıqlarında olan C və E vitaminləri bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərinə qarşı qoruyur.

Kök və bibər kimi tünd rəngli qabığı olan tərəvəzlər antioksidant və antiinflamatuar təsirə malikdirlər. Bunun sayəsində qaraciyər sağlamlığını qoruyur.

Bir çox insan tərəvəzləri yetişdirən zaman ona vurulan böcək dərmanlarından qorxduqları üçün qabıqlarını soyur. Mütəxəssislər bu problemin tərəvəzi yaxşı yumaqla həll edilə biləcəyini deyir.


Xəbəri paylaş

7398 dəfə oxunub.

Digər xəbərlər
bütün xəbərlər
____ Instagram ___