Sarımsağı necə yeyək ki, faydası olsun?
Tarix: 30-11-2016 | Saat: 19:03
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Yaxınlarda Almaniya alimləri sarımsaqla bağlı geniş araşdırma aparıblar. Alimlər sarımsağın insan orqanizminə olan müalicəvi və profilaktik təsirini araşdırıblar.
Nəticələr alimləri sözün əsl mənasında heyrətləndirib. Alimlər sarımsağı insan sağlamlığı üçün ən faydalı məhsullardan biri kimi qiymətləndirib və hər gün ən azı 2 diş sarımsağı qəbul etməyi tövsiyə ediblər.
Sarımsağın faydaları həqiqətən saymaqla bitməz. Sarımsaq damarları təmizləyir, təzyiqi normallaşdırır, xərçəng əleyhinə təsirə malikdir, orqanizmə güclü iltihab və mikrobəleyhinə təsir edir, immun sistemini möhkəmləndirir.
Lakin istənilən məhsuldan fayda almaq üçün onu düzgün qəbul etmək lazımdır.
Belə ki, mütəxəssislər sarımsağı qəbul etdikdən əvvəl xırda doğramağı, 10-15 gözləməyi və yalnız sonra qəbul etməyi tövsiyə edirlər. Bu müddət ərzində sarımsaqda oksigenin təsirindən kimyəvi reaksiyalar gedir və nəticədə onun faydası bir neçə dəfə artır.
Mütəxəssislər sarımsağı yalnız çiy halda yeməyi tövsiyə edirlər. Bişirilmə zamanı yüksək temperaturun təsirindən sarımsaq öz faydalı xüsusiyyətlərini itirir.
Saglamolun.Az
Xəbəri paylaş
7788 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 30-11-2016 | Saat: 19:03
Bölmə:Karusel / Maraqlı | çapa göndər
Yaxınlarda Almaniya alimləri sarımsaqla bağlı geniş araşdırma aparıblar. Alimlər sarımsağın insan orqanizminə olan müalicəvi və profilaktik təsirini araşdırıblar.
Nəticələr alimləri sözün əsl mənasında heyrətləndirib. Alimlər sarımsağı insan sağlamlığı üçün ən faydalı məhsullardan biri kimi qiymətləndirib və hər gün ən azı 2 diş sarımsağı qəbul etməyi tövsiyə ediblər.
Sarımsağın faydaları həqiqətən saymaqla bitməz. Sarımsaq damarları təmizləyir, təzyiqi normallaşdırır, xərçəng əleyhinə təsirə malikdir, orqanizmə güclü iltihab və mikrobəleyhinə təsir edir, immun sistemini möhkəmləndirir.
Lakin istənilən məhsuldan fayda almaq üçün onu düzgün qəbul etmək lazımdır.
Belə ki, mütəxəssislər sarımsağı qəbul etdikdən əvvəl xırda doğramağı, 10-15 gözləməyi və yalnız sonra qəbul etməyi tövsiyə edirlər. Bu müddət ərzində sarımsaqda oksigenin təsirindən kimyəvi reaksiyalar gedir və nəticədə onun faydası bir neçə dəfə artır.
Mütəxəssislər sarımsağı yalnız çiy halda yeməyi tövsiyə edirlər. Bişirilmə zamanı yüksək temperaturun təsirindən sarımsaq öz faydalı xüsusiyyətlərini itirir.
Saglamolun.Az
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
12-08-2016, 01:08
Neft Fondu 29 banka 50 mln. dollar satıb
26-05-2016, 19:14
Neft Fondu 50 milyon dollar satdı
27-07-2017, 21:15
“WhatsApp” 1 milyarda çatdı
11-04-2015, 21:05
Azərbaycan vətəndaşları şəxsiyyət vəsiqəsi ilə xaricə gedə biləcək
11-02-2018, 11:39
Ramil Usubovdan yeni rəis təyinatı
28-06-2022, 11:53
Dəhşətli intihar: Bakıda məşhur həkim özünü 11-ci mərtəbədən atdı - FOTO
1-08-2019, 06:13
Bin Ladenin oğlu ölüb: yerini deyənə 1 milyon dollar veriləcəkdi
21-05-2022, 11:21
Azərbaycana may ayında qar yağdı - FOTO
6-04-2017, 21:56
Qurd xəstəliyindən xəbər verən 10 əlamət